Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Sătmărenii au făcut schimb de cărţi la Biblioteca Județeană

schimb de carte la Biblioteca Judeteana (36)Bibliotecarii sătmăreni le-au oferit astăzi cititorilor noi titluri și volume de cărți în cadrul celei de-a II-a ediție a acțiunii organizată de Biblioteca Județeană Satu Mare, intitulată “Citește și dă mai departe la schimb de carte”. Pe standurile aflate în fața sediului instituției se regăsesc și cărți pentru copii.

Dacă la prima ediție sute de sătmăreni au avut prilejul de a oferi cărțile citite de acasă în schimbul altora, iată că și astăzi, aceștia s-au prezentat la standurile cu cărți pentru a-și alege noi volume. Chiar dacă unii dintre ei nu au avut cărți pentru schimb, bibliotecarii le-au oferit sătmărenilor, cărțile gratis.

Directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene Satu Mare, Paula Horotan, a declarat că îi așteaptă și pe școlari, deoarece pe standurile cu cărți se regăsesc și titluri care fac obiectul lecturilor școlare obligatorii.

Abia așteptăm să se termine orele de curs și să vină școlarii ca să își complecteze biblioteca personală cu acele titluri care le vor fi de folos la școală”, a spus Paula Horotan.

La prima ediție a acțiunii “Citește și dă mai departe la schimb de carte” au participat peste 270 de sătmăreni, fapt pentru care organizatorii au decis să reia această acțiune astăzi, la o zi după debutul anului școlar și speră să aibă un și mai mare succes. Publicațiile care fac obiectul schimbului provin din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, “Pedalez pentru bibliotecă”, cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului și “Dar din darul sătmărenilor”, în cadrul Zilelor Județului Satu Mare. Paula Horotan a afirmat că ”mii de cărți au fost donate de sătmăreni în cadrul acestor campanii”

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană cu sprijinul Consiliului Județean.

 

 

 

  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.