Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Trupa Harag György: Spectacol caritabil ”O scrisoare pierdută”

o scrisoare pierdutaUnul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale stagiunii trecute, O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale, urmează să fie prezentat de către Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare în regim caritabil pe data de 9 octombrie, începând cu ora 19.00 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Venitul total al spectacolului  va fi oferit tratamentului băiețelului surdo-mut al unui tată de origine sătmăreană, stabilit la Lunca de Jos. Copilul mai în vârstă al familiei Hudák a trecut deja cu succes, mulțumită sătmărenilor, de o astfel de operație. Acum dorim să îl sprijinim și pe fratele ei care, în urma intervenției chirurgicale, își va putea recăpăta auzul și capacitatea vorbirii. Intervenția necesită un suport material însemnat la care pot contribui toți cei care vor achiziționa bilete.

Cunoscutul regizor român, Sorin Militaru, s-a angajat, la invitația Teatrului de Nord Satu Mare, să monteze bine cunoscuta comedie caragialiană, O scrisoare pierdută, în distribuția ambelor secții. Spectacolul Trupei Harag György plasează acțiunea într-o societate maghiară transilvăneană, în prezent, fapt pentru care textul și conflictele regăsite sunt centrate pe generalitate și actualitate. Astfel Tipătescu devine Paliczki, Trahanache Tarhonyai, iar micul oraș de provincie din Regat este înlocuit cu un oarecare oraș de provincie locuit de maghiari. Cele două reprezentații (română și maghiară) comunică între ele subliniind ambiția politică și cea umană și nu în ultimul rând faptul că indiferent de efortul pe care îl depunem pentru materializarea scopurilor noastre egoiste, soarta ne este decisă de forțe pe care nu le putem controla.

Oare a fost Caragiale un vizionar, sau societatea a rămas la același nivel cu cea de acum 130 de ani?

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea spectacolului în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 20 lei. Toți cei care au posibilități, pot oferi donații fie la achiziționarea biletului, fie depunându-le în urna amplasată la fața locului. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la nr. de telefon 0261-712106 sau prin e-mail: [email protected].

Spectacolul este titrat în limba română!

 Spectacolul va fi jucat, de asemenea, și la Teatrul Național din Budapesta pe data de 11 octombrie, ora 19.00, ora locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.