Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

3000 de părinți vor fi informați despre consumul de droguri, la Satu Mare

conferinta lansare campanie informare antidrog (8)Conducerea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare a lansat astăzi o nouă campanie intitulată ”Parteneriat pentru protecția copilului tău” prin care 3000 de părinți sătmăreni vor fi informați și conștientizați cu privire la factorii de risc și serviciile de asistență integrată a consumatorilor de droguri. Detalii cu privire la activitățile care se vor desfășura în cadrul campaniei au fost oferite astăzi de directoarea CPECA Satu Mare, Camelia Iacob, într-o conferință de presă.

Pentru început, directoarea a ținut să precizeze că de-a lungul anilor s-au confruntat cu câteva situații dificile atunci când a fost vorba de consumul de droguri în rândul adolescenților, afirmând că au fost contactați la centru de părinți disperați, care nu au știut ce să facă, atâta timp cât nu au avut informațiile necesare pentru a-și ajuta copiii, aceștia find consumatori droguri. Camelia Iacob a declarat că de aici a pornit și ideea acestei campanii, care să vină în sprijinul părinților cu informații concrete despre consumul de droguri și ce măsuri ar trebui luate.

Un prim obiectiv este implementarea unei campanii locale de informare și conştientizare a 3000 de părinți cu privire la factorii de risc în consumul de droguri și serviciile de asistență integrată a consumatorilor de droguri, în perioada octombrie – decembrie 2015. Al doilea obiectiv, desfășurarea în perioada anului școlar 2015-2016, a 10 lectorate de informare și conștientizare a 150 de părinți și cadre didactice, în vederea creșterii factorilor de protecție în consumul de droguri. Ultimul obiectiv, vizează nu doar consumul de droguri ci și a alcoolului și a tutunului, astfel va fi implementat un program de educație parentală pilot, pentru 10 părinți, în vederea dezvoltării rolului proactiv și formării de abilități cu rol de protecție în consumul de tutun, alcool și droguri.

În cadrul conferinței, a fost prezentă și inspectorul IPJ Satu Mare Simona Săndulescu, aceasta împreună cu Camelia Iacob au transmis părinților să aibă în vedere în ce anturaj se învârt copiii lor, pe ce își cheltuiesc banii și mai ales în ce stare ajung acasă după petrecerile la care merg. De asemenea, le-a mai transmis să nu le fie rușine în a cere ajutorul specialiștilor.

 ”Nu este o rușine să îți tratezi copilul dacă ajunge să fie consumator de droguri. Eu cred că este mai rușinos să nu-l tratezi și să-l vezi că nu are niciun ajutor, că abandonează școala și se rupe legătura dintre copil și părinte”, a spus Simona săndulescu.

La finalul conferinței, Camelia Iacob a declarat că ”mesajul nostru este că informația nu costă, dar intervenția costă”.

Orice internare într-un centru rezidențial a persoanelor consumatoare de droguri, presupune costuri destul de mari până persoana se va dezintoxica.

conferinta lansare campanie informare antidrog (17)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.