Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

AJOFM : Subvenții pentru angajatori

descărcare (10)Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează angajatorii ca pot primi lunar timp de un an ,o suma egala cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioada nedeterminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în munca șomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condițiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj este necesar ca șomerii încadrați să fie înregistrați în baza de date a agenției și ca raporturile de muncă sa fie menținute cel puțin 18 luni.

În primele noua  luni ale anului 2015, ca urmare a aplicării măsurilor prevazute în Programul de Ocupare a Forței de Muncă al AJOFM Satu Mare, au fost încadrate, prin acordarea de subvenții angajatorilor, 100 de persoane peste 45 de ani.

Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de agenție, pană la sfârșitul lunii septembrie  au fost ocupate 4187 persoane, din care 839 sunt peste 45 de ani și 219 sunt peste 55 de ani.

Sursa: AJOFM Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.