Ultima actualizare: azi, 15:10

Totul despre sex

Boaba inflamatorie pelviană (BIP)

puterea sexualaCeva de care ar trebui sa se fereasca toate femeile daca doresc sa aiba copii. BIP este o infectie a uterului si trompelor adesea cauzata de bacterii transmise in timpul actului sexual genital. Dupa cum sugereaza si numele, o parte sau toate organele din si tesuturile din pelvis se inflameaza si devin dureroase. Netratata BIP poate afecta permanent tesuturile si fertilitatea si poate spori riscul de sarcina ectopica. Clamidia si gonoreea sunt cauze destul de frecvente. Un avort, o nastere sau diverse operatii ginecologice, pot de asemenea declansa BIP.

E posibil sa nu existe simptome sau, dimpotriva, acestea sa fie foarte severe. Dureri abdominale, scurgere vaginala, durere la contact sexual, durere la defecatie sau urinare, sangerare intre menstruatii, sau menstruatii abundente, dureroase, vomismente, febra.

Doctorul iti va face un control pelvian si va lua probe din secretia vaginala. BIP poate fi acuta sau cronica. Cea cronica poate cauza simptome din cand in cand, de-a lungul lunilor sau a catorva ani. Odata descoperita, ti se vor da antibiotice. Controalele si analizele trebuie sa continue pana cand vei fi considerata complet sanatoasa.

Prezervativele ajuta la prevenirea infectiilor, dar in mod normal, partenerul este tratat pentru orice eventualitate, astfel incat infectia sa nu treaca de la unul la celalalt.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.