Ultima actualizare: azi, 22:49
DRM
Sport

Bura a adus victoria sătmărenilor la Pâncota. Atacantul Boştină a fost portar!

Juniorul Cosmin Bura se afla la al doilea gol in tricoul OlimpieiOimpia a făcut un meci bun la Pâncota, pe terenul Şoimilor. Într-un meci contând pentru etapa a 9-a din seria a II-a a Ligii B, sătmărenii s-au impus cu 1-0 datorită golului înscris de juniorul Bura, în minutul 52. Acesta a marcat al doilea gol în tricoul „galben-albastru” şi se adaptează din ce în ce mai bine la nivelul ligii secunde. Dar adevăratul „om al meciului” a fost atacantul Alexandru Boştină. Acesta a pasat decisiv pentru Bura, după o cursă frumoasă în banda dreaptă. Mai mult decât atât, Boştină a fost portarul Olimpiei în ultimele 5 minute de joc, după ce Băican a fost eliminat după un gest nesportiv. În minutul 88, la o centrare în careul sătmărenilor, Băican reţine mingea, dar este busculat de jucătorul advers Alin Mihai şi trântit la pământ. Vizibil iritat, uriaşul portar sătmărean se ridică de la pământ şi… se lasă pradă nervilor. Acesta îi aplică o corecție fizică lui Issa Thiaw, care venise să îi ceară socoteală. Mai exact, portarul l-a lovit cu capul în gură pe mijlocașul senegalez. Arbitrul orădean Marius Omuț nu stă mult pe gânduri și îi arată roșu lui Băican și galben lui Issa. Pentru cele 5 minute rămase din joc, poarta sătmărenilor a fost apărată de Boștină, dar arădenii nu l-au prea deranjat.

 Antrenorul Tiberiu Csik a decis să înceapă cu Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (C) – Rus, Villand, Takacs, Faur – Bura, Bîgiu. Elevii lui Csik încep ofensiv partida și oaspeții au prima ocazie prin lovitura de cap a lui Tătaru din minutul 2, care nimerește transversala. În minutul 22, Dragalina are și el o ocazie importantă, șutul său trecând la câțiva centimetri de bara porții lui Băican. În minutul 39, Bura centrează excelent pentru Takacs, dar acesta șutează într-un fundaș, din 5 metri. La pauză, tabela arăta 0-0, dar intrarea lui Boștină în locul lui Faur urma să schimbe soarta partidei. La 2 minute de la intrarea pe teren, acesta pasează pentru Villand, care ratează incredibil din fața porții. În minutul 51, tot Boștină pasează pentru Bura, care marchează cu latul din apropiere. Cinci minute mai târziu, Boștină putea să facă 2-0, printr-un șut sănătos de la 16 metri,  Irimia respingând miraculos. Finalul partidei îi surpinde pe sătmăreni trăgând inteligent de timp și lovind pe contraatac, iar pe arădeni atacând fără folos, făcând abuz de mingi lungi fără destinatar. Doar eliminarea lui Băican și intrarea lui Boștină în poartă au mai dinamizat finalul partidei, în rest spectatorii asistând la un meci de uzură.

 Sunt foarte mulțumit de partidă. Am reușit să recuperăm punctele pierdute, pe teren propriu cu Mioveni. Sunt bucuros, mai ales având în vedere că am întâlnit o echipă pregătită de unul din cei mai buni antrenori din primele două ligi. Mi-a plăcut efortul băieților și pentru determinare, pentru ocazii. Sunt supărat pentru cartonașul roșu primit de Băican. Trebuie să ne descurcăm fără el, de acum încolo. Boștină a avut o contribuție foarte importantă la meciul de astăzi. Așa trebuie să facă fiecare jucător care intră pe teren“, a declarat Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.Atacantul Bostina a fost omul meciului, iar pe final a jucat chiar si poartar

 Desigur, antrenorul Șoimilor, Ionuț Popa, era supărat la finalul partidei. Acesta a declarat că Olimpia trebuia să câștige la 3 goluri diferență. „Felicit oaspeții pentru victorie. Mai mult, pot să spun că rezultatul este nemeritat. Ei trebuiau să câștige la trei goluri diferență astăzi, după cum am jucat noi. Prin jocul de astăzi, întreaga echipă și-a bătut joc de fotbal și de noi. S-au făcut eforturi mari pentru ei, eu m-am certat cu primarul, cu președintele pentru a li se plăti restanțele financiare. Dar, din păcate, jucătorii nu au aderat la ideea de a face un lucru bun. Asta e! Se vede că nu avem jucători copți pentru liga a doua“, a declarat tehnicianul în vârstă de  62 de ani.

 Etapa viitoare, Olimpia Satu Mare va juca tot în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, împotriva ocupantei locului II în serie.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Sport
Trei medalii de bronz pentru CSM Satu Mare la Campionatul Mondial din Slovenia

Karateka de la CSM Satu Mare au o evoluție excelentă în cadrul Campionatului Mondial, competiție ce se desfășoară în perioada...

Închide