Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Centrul G.M. Zamfirescu: Teatru, percuție, jazz, cabaret și musical

Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu” cu susținerea Primăriei și a Consiliului Local Satu Mare vă invită la spectacolele organizate în perioada 22 – 28 octombrie:

Joi, 22 octombrie, ora 20.30 – Spectacolul de teatru ”Ca la noi… la nimenea” (al doilea spectacol din cadrul microstagiunii Docendo Discimus), cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai la District 15, str. Ștefan cel Mare 15. Rezervare de locuri la telefon 0755 970 374.

Ca la noi... spect. 22 oct.

Vineri, 23 octombrie, ora 19.00 – Concert de relaxare cu Csaba Cserey și Balazs Major (Ungaria), sala mică a Centrului Cultural ”G.M.Zamfirescu”. Intrarea liberă.

Concert relaxare 23 octombrie

Concert de relaxare cu Csaba Cserey și Balázs Major; Csaba Cserey este bine cunoscut publicului sătmărean atât ca toboșar și percuționist cât și ca referent al Centrului Cultural ”G.M.Zamfirescu”. Balázs Major vine din Ungaria, este toboșar și percuționist, în anii ‘70 s-a perfecționat alături de profesorul Kovács Gyula în jazz și improvizație iar la începutul anilor ’80 a studiat muzica clasică indiană. Îl găsim alături în mod special de chitaristul Szabó Sándor (cunoscut publicului sătmărean începând cu anul 2006), are o bogată activitate concertistică în Ungaria și în mai multe țări din vestul Europei.

Luni, 26 octombrie, ora 19.00 – Concert de jazz ”Jazz Show Request” cu Péter Sárik Trio feat Myrtill Micheller (Ungaria). Prețul biletului 10 lei.

Sarik Peter Trio RO

Sárik Péter Trio feat Myrtill Micheller. În urmă cu patru ani, pianistul Sárik Péter a lansat o idee unică: a prelucrat în stil propriu cântecele favorite ale publicului său. Această concepţie a devenit un succes atât de mare încât în timp scurt şi-a făcut apariţia şi primul album „Jazzkivánságműsor” care în patru luni a devenit disc de aur şi a primit prestigiosul premiu Fonogram la categoria de albume de jazz.

 

Între timp concertele din cadrul Jazz Show Request au devenit unele din cele mai apreciate evenimente în Ungaria, numărul melodiilor prelucrate a crescut la aproape o sută, a apărut şi cel de al doilea album prezentat la Palatul Culturii din Budapesta, în faţa unui public numeros.

Vom regăsi în acest concert prelucrări de jazz ale unor melodii consacrate cu decenii în urmă cum ar fi „Forever Young” (Alphaville), „Sound of Silence” (Simon & Garfunkel) sau dintre cele mai recente, „Virtual Insanity” sau „I Believe I Can Fly” (R. Kelly) şi multe altele.

Formaţia este compusă din: Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – bass, Gálfy Attila – tobe. Invitata specială pentru al doilea album şi pentru turneul de prezentare este Micheller Myrtill – voce

Miercuri, 28 octombrie, ora 20.00 – Cabaret & Musical cu Diana Dragoș și Giampaolo Picucci la District 15, str. Ștefan cel Mare 15; rezervare de locuri la telefon 0755 970 374.

 Cabaret 28 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.