Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Cinci arabi au intrat ilegal în țară pe la Tarna Mare

refugiatiPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina patru cetăţeni pakistanezi şi un afgan care au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Ieri, 12 octombrie, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Tarna Mare – judeţul Satu Mare, cinci persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia sunt patru cetăţeni pakistanezi şi un afgan, cu vârste cuprinse între 26 şi 29 ani.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului dintre România şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: STPF Satu Mare

Un comentariu

  1. ion Răspunde

    de cand sunt pakistanezii si afganii arabi?…))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.