Ultima actualizare: ieri, 22:26

Totul despre sex

Clamidia

clamidiaIn Australia e relativ raspandita – in orase o persoana din 50 are asa ceva, iar in mediul rural, una din zece – dar fiind o bestie timida, putini isi dau seama ca o  poseda. Denumita boala tacuta, pentru  ca are simptome usoare sau n-are deloc, clamidia poate duce foarte rapid, in cazul femeilor, la infertilitate. Se ia prin contact sexual genital cu o persoana deja infectata, iar consecintele sunt serioase. Poate afecta permanent trompele uterine, care sunt vitale pentru reproducere, facandu-te infertila. Este una din cauzele principale ale bolii inflamatorii pelviene la femei si sporeste riscul de sarcina ectopica.

            Fiind o boala tacuta, adesea nu ai simptome. Femeile pot avea surgere vaginala densa, uneori cu urma de sange, durere la urinare, necesitatea de a urina mai des.

Se testeaza luand o proba de secretie de pe cervix, respectiv de la gland la barbati. Din fericire, clamidia se poate trata usor cu antibiotice. Se ia fie o doza mare, fie in doze mai mici, timp de zece zile, dupa care se refac analizele.

            Se transmite prin act sexual genital, prezervativul impiedica transmiterea germenului, dar ar trebui sa faceti amandoi tratamentul daca nu ati folosit tot timpul prezervativ.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.