Ultima actualizare: azi, 22:34
Locale

Consulul Germaniei a înmânat diplome DSD elevilor de la Liceul Teoretic German

consulul germanieiAzi, 23 octombrie, reprezentanţii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger”, au primit vizita Excelenţei Sale Rolf Maruhn, Consulul Germaniei la Timişoara.

La această întâlnire, desfăşurată sub forma unei mese rotunde au participat alături de invitatul special şi Johann Forstenheizler, preşedintele FDG Satu Mare, Maria Reiz, director al Liceului Teoretic German, Robert Elek, director adjunct al unităţii şcolare, Dietrich Arens, reprezentant ZFA, precum profesori şi elevii din şcoală.

Cuvântul de deschidere în cadrul evenimentului a fost făcut de Maria Reiz, ocazie cu care aceasta a prezentat oferta educaţională şi proiectele importante pe care unitatea şcolară pe care o reprezintă doreşte să le realizeze. Mai departe profesori şi elevi au prezentat o parte din proiectele semnificative care se derulează la ora actuală în şcoală. Amintim în acest sens proiectul european din cadrul programului Erasmus “International High 5 Carer Portfolio”, coordonat de profesoara Rodica Moise şi proiectul “Was heißhier Zigeuner”, finanţat prin programul Fundaţiei EVZ din Berlin, derulat de profesoarele Angela Dobos şi Gabriela Bonto.

Excelenţei Sa Rolf Maruhn, a înmănat diplome elevilor din clasa a IV-a şi a VI-a, care au susţinut anul trecut şcolar examenul de competenţe lingvistice de limbă germană, nivel A1 respectiv A2, cunoscut şi cu numele de DSD- Sprachdiplom. Elevii au fost pregătiţi intens de şi evaluaţi pe patru competenţe: citire, scriere, ascultare şi vorbire, de către învătătoarea TimeaVaradi la clasa a IV-a şi Ildiko Bodnar pentru clasa a VI-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.