Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Daciile vechi fac din nou senzație la paradele de autoturisme vechi

dacie vecheDelegația sătmăreană a clubului de autoturisme de epocă DRUM BUN a participat în acest sfârșit de săptămână la Baia Mare și Carei la Retroparada toamnei organizată de Retromobil Club, eveniment ce marchează închiderea sezonului pentru mașinile de epocă.

La Baia Mare, evenimentul a avut loc sâmbătă, 17 octombrie reunind nu mai puțin de 60 de autoturisme vechi, iar la Carei duminică 18 octombrie participând în jur de 40 de autoturisme.

Vizitatorii au fost fascinați să admire maşinile vechi „ Îmi plac foarte mult mașinile retro, cel mai mult îmi stârnește amintiri autoturismul Dacia 1300, copilaria mea este legată de această mașină și mă bucur foarte mult că încet încet românii încep să iubească Dacia”, a declarat Andrei, vizitator.

Tocmai vechimea le ajută să devină vedete oriunde s-ar afla, și asta ne referim la mașinile frumos lustruite și atent întreținute de stăpânii lor. Sute de curioși s-au adunat în jurul simpaticelor bătrânele.

De la mașini din anii 50 până la cele mai actuale, de la mărci rusești, germane până la iubitele Dacii românești.

”Anul acesta am reușit să organizăm a doua ediție a Retroparadei, și avem deosebita plăcere să vedem că tot mai mulți iubitori de automobile vechi ni se alătură”, a declarat Ciprian Mureșean, reprezentant Retromobil Satu Mare.

Cele care au întors cu adevărat privirea au fost Daciile, remarcându-se Dacia 1100, 1300 dar și o deosebită Dacia 1300 neagră, sau cum o știu bătrânii, Dacia securistă.

”Vrem să promovăm cât de mult autoturismul românesc, recent am participat în Polonia cu Dacii 1100, 1300 și 1310 la un eveniment organizat de un grup de polonezi iubitori de Dacia, ne mândrim să ducem în toată Europa mașina noastră autohtonă și avem deosebita plăcere să fim abordați în afara țării de străini care lauda Dacia. Pregătim pentru anul 2016 a treia ediție a ”Întâlnirii Cluburilor DRUM BUN” eveniment la care vom avea participanți în premeiră din Franța. Adresăm invitația tuturor posesorilor de autoturisme retro să ni se alăture, la numărul de telefon 0751023411sau pe Facebook, www.facebook.com/club.drumbun”, a declarat coordonatorul clubului Drum Bun Satu Mare, George Negrea.

Deasemenea și două Volgi M 21 una aparținând coordonatorul clubului „Drum Bun” și cealaltă, reprezentantul Retromobil Satu Mare Ciprian Mureșan, au atras atenția celor prezenți la eveniment.

După expoziție, câteva dintre mașini s-au încolonat și au plecat la drum sub ochii trecătorilor care au rămas cu gură căscată la cât de frumoase erau.

La paradă au luat parte fani ai mașinilor de epoca, colecționari, tineri curioși sau copii care s-au urcat la volanul distinselor doamne.

Retro Parada Toamnei 2015 s-a desfăşurat în zilele de 17 şi 18 octombrie 2015 în 26 de oraşe din România.

A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.