Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

După modernizarea aeroportului ar putea fi introduse curse internaționale. Cum merg lucrările (FOTO)

aeroport satu mare lucrariAeroportul Internațional Satu Mare ar putea deveni unul de importanță regională după finalizarea modernizării, președintele Consiliului Județean,  Adrian Ștef, anunțând astăzi, într-o conferință de presă, că urmează să fie reluate discuțiile cu mari companii aeriene pentru introducerea unor curse către Germania, Anglia, Italia și Franța.

Sunt discuții în momentul de față care le-a purtat Aeroportul cu cei de la Ryanair și Wizz Air. Au fost câteva lucruri pe care noi trebuia să le asigurăm celor doi operatori de zbor. Au fost discuții avansate, discuții care au fost purtate de trei ani de zile și au fost date câteva condiții de infrastructură. Eu cred că în momentul de față, când am închis acest proiect și l-am finalizat cu succes, putem să reluăm aceste discuții. Avem această intenție, se discută inclusiv și de destinații. Este o analiză de trafic realizată și de ei și de către Aeroport. Care ar fi destinațiile pe care am putea să le operăm de aici de la Satu Mare, în funcție de interesul sătmărenilor față de anumite zone din Europa? S-a discutat atunci de curse către Germania, Franța, Anglia, Italia și Franța”, a declarat Adrian Ștef.

Cu privire la stadiul lucrărilor de la Aeroport, directorul aeroportului Nicolae Fechete, a anunțat că se lucrează intens iar partea de reparație a pistei este în faza finală.

Partea de reparație a pistei este în fază finală, marea majoritate a dalelor cu probleme au fost înlocuite, urmează terminarea lucrării de reparație a colțurilor și a altor defecte. Așteptăm schimbarea vremii pentru începerea operațiunii finale pentru pistă, de turnare a asfaltului pe toată lungimea ei, respectiv 2500 m. În paralel se lucrează la sistemul de canalizare precum și la partea de reparații platformă. Se lucrează intens la Aerogară, deja au apărut primele elemente din suprastructură, ele vor începe să fie montate în două trei zile iar probabil în prima decadă a lunii viitoare deja va fi o structură care se poate vedea din partea de extindere de către pistă”, a declarat Nicolae Fechete.

4 comentarii

  1. ion romanu Răspunde

    bine ca vin alegerile, ca am si uitat ca este aeroport…

  2. radu Răspunde

    inaintea alegerilor orice s-ar putea: s-ar putea sa avem aeroport international, s-ar putea sa avem pod peste Somes, centura orasului, cainii cu covrigi in coada si alte aberatii de astea

  3. nicu Răspunde

    Nu mai gasiti un fraier ca Iordache-Blue Air sa va bage curse internationale in pierdere doar ca sa va faceti voi campanie.Spuneti mai bine ce ati facut in 3,5 ani din ce ati promis,adica pod3,centura.Adevarul trist e ca n-ati turnat niciun cm de beton.Numai chermeze,propaganda,si multe promisiuni ptr viitor.

  4. dan Răspunde

    Asta inseamna pt SM prioritizarea investitiilor: sa modernizezi un aeroport in speranta ca vor fi curse, cu 66 mil si sa abandonezi constructia unui pod peste Somes care ar costa 92 mil! Sa poata zbura dandyul Silaghi cu gasca lui spre Milano sau sa te lupti pt podul de care s ar folosi mahoritatea amaratilor de satmareni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.