Ultima actualizare: azi, 15:18
Locale

Femeie prinsă de jandarmi în timp ce vindea haine contrafăcute

images-73-200x150Vineri,  23 octombrie  2015, în jurul orei 11.30, în timp ce se aflau într-o acţiune punctuală pe strada Martirilor Deportaţi din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au surprins o femeie, care oferea spre vânzare diferite produse cu însemnele unor mărci de renume şi păreau a fi contrafăcute.

În urma verificărilor, jandarmii au identificat o femeie în vârstă de 38 de ani,  din Satu Mare, care, în incinta unui magazin, oferea spre vânzare 54 articole sportive diferite, inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a putea justifica provenienţa bunurilor şi fără a deţine certificate de înregistrare a acestor mărci, dintre care:  8 perechi pantaloni trening, 2 costume sport din material fâş, 17 costume sport din material textil, 14 perechi pantofi sport, 5 căciuli, 8 perechi pantofi sport, toate produsele fiind inscripţionate  cu mărci de renume. S-a luat măsura ridicării produselor şi depunerii acestora la I.P.J. Satu Mare pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul estimat este de aproximativ 7000 lei.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice,  dosarele  urmând a fi înaintate către I.P.J. Satu Mare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane  care oferă spre vânzare astfel de produse.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.