Ultima actualizare: azi, 13:55
Locale

Guvernul Ponta alocă 651 milioane lei județului Satu Mare

conferinta ministrii Prefectura (24)Județul Satu Mare va beneficia de 651 milioane lei pentru finalizarea tuturor proiectelor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Vestea a fost dată astăzi de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, în cadrul unei conferințe de presă, alături de care au fost prezenți și alți trei miniștri, respectiv, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo și ministrul Culturii, Ioan Vulpescu.

Ne-am asumat finalizarea tuturor șantierelor deschise, cel puțin cele din Programul Național de Dezvoltare Locală. Meritul dumneavoastră, al tuturor primarilor din județ, al domnului președinte al Consiliului Județean este că ați fost foarte harnici, ați depus proiecte la nivelul Ministerului Dezvoltării. Ele sunt în finanțare iar astăzi vă pot anunța că în baza rectificării bugetare, avem toate fondurile financiare să vă finanțăm toate proiectele începute. Județul Satu Mare primește a doua  alocare pe țară, respectiv încă 651.000.000 de lei, deci peste 150.000.000 de euro din bugetul de stat pe 4 ani de zile”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ministrul Dezvoltării Regionale a atras atenția că aceste lucrări trebuie urgentate, și că primesc bani doar cei care se ”mișcă cu facturile”.

Vestea mai puțin bună este că primesc banii cei care se mișcă cu facturile. Cine are lucrări se decontează imediat, cei care nu au lucrări sau nu reușesc să se mobilizeze să își facă achizițiile la timp, vor începe anul viitor sau peste 2 ani. Ce ne-am asumat în schimb, ca Guvern, în 4 ani, cel mult 4 ani, toate aceste proiecte să fie finalizate”, a spus ministrul.

În altă ordine de idei, ministrul a mai anunțat că până în decembrie 2015, va avea loc o nouă rectificare bugetară pentru achitarea tuturor datoriilor către profesori, asistenții persoanelor cu handicap, corecții financiare și cheltuieli neeligibile.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, s-a arătat foarte optimist în cadrul conferinței, declarând că se vorbește de o adevărată finanțare din partea Guvernului Ponta.

Simt în sfârșit că județul Satu Mare contează pentru cineva și în special pentru Guvernul Ponta. Mă bucur, sunt mândru și chiar privesc cu optimism către viitor. Nu sunt numai vorbe goale, sunt vorbe susținute de proiecte finanțate. Am mai avut în trecut momente cu proiecte declarate, susținute și nesusținute, dar acum vorbim cu adevărat de susținere financiară și simt că județul Satu Mare contează. Sunt foarte multe proiecte noi pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Satu Mare are 92 de proiecte, județul Satu Mare, Consiliul Județean 10-12 proiecte și foarte multe primării au multe proiecte. Prevăd că va fi un mare șantier Județul Satu Mare și cred că meritam în sfârșit și noi acest sprijin”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef 

2 comentarii

  1. Victor Munteanu Răspunde

    jur avem un oras urat din toate puntele de vedere civilizatie de lumea a treia sincer de asi putea si AZI ASI MERGE IN BAIA MARE SA TRAIESC LA CE RESPECT SI CULTURA AU CHIAR SI LA SATE ZAU

  2. Lucian Răspunde

    ma uit la declaratia cum isi asuma vizita ministrilor, proiectele si tot santierul din judetul Satu Mare. Dar uita ca este un presedinte pion fara ajutorul lui Mircea Govor!

    hai sictir stef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Trofee de vânătoare din colecţia Nicolae Ceauşescu, marți, la Muzeul de Artă

Muzeul Judeţean Satu Mare, vă invită să vizitaţi o expoziţie deosebită: Trofee de vânătoare din colecţia Nicolae Ceauşescu Expoziţia cuprinde...

Închide