Ultima actualizare: azi, 15:02

Sport

Olimpia pe “micul ecran”. Digisport și Dolce Sport vor transmite Liga 2

Olimpia TVVești bune pentru cluburile din Liga 2 din partea LPF2. Președintele Ligii a 2-a Profesioniste de Fotbal, Auraș Brașoveanu anunță că sunt foarte mari șanse ca în următoarele 2-3 zile să fie semnat contractul pentru televizarea meciurilor din al doilea eșalon fotbalistic al României.

Miercuri s-a deschis oficial documentația și oferta. Ne-am pus de acord cu toți președinții de club din Liga 2 și cu ofertanții. Ieri a fost înaintată oficial oferta grupului Digi-Dolce pentru sezonul actual și a fost acceptată. Doar cei de la Rapid încă nu și-au dat ok-ul. Sper că mâine sau poimâine să semnăm contractual. Daca reușim, sâmbătă vom avea primul meci televizat. Digisport și Dolce Sport au cumpărat trei meciuri pe etapă”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele Ligii a ll-a.

Prin urmare, Digisport și Dolce Sport vor transmite trei meciuri în fiecare etapă din Liga a ll-a. Oferta făcută de cele două televiziuni este de 350.000 de euro. Toate cluburile vor primi o sumă egală, în primă fază. Restul banilor vor fi acordați în funcție de poziția ocupată în clasament. Neoficial însă, echipele care vor juca în play-off vor primi cîte 15.000 de euro, iar care se vor bate în play-out, cîte 12.500. Echipele care vor retrograda direct după sezonul regulat, vor primi doar câte 7.000 de euro.

Pentru Olimpia, asta înseamnă o gură de aer binevenită din punct de vedere financiar. Cu scopul clar de a ajunge în play-off, Olimpia mai are încă un factor motivațional pentru a atinge obiectivul: banii din drepturile de televizare. Desigur, nu toate meciurile Olimpiei au șansa de a fi televizate. De exemplu, partida de sâmbătă, de la Pâncota, nu este una de interes pentru publicul amator de fotbal la matineu. Nici partida următoare, din deplasare la Râmnicu Vâlcea, nu anticipăm să genereze un interes sporit. Așa că, cel mai devreme, am putea vedea Olimpia la televizor pe 30 octombrie, când sătmărenii vor primi acasă vizita celor de la FC Brașov. Sau în etapa cu numarăul 12, când se va disputa “derby-ul Nordului”, la Baia Mare, între eternii rivali, FCM și Olimpia. Partida va avea loc pe 7 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.