Ultima actualizare: ieri, 22:39
DRM
Locale

Prelegere despre civilizaţia dacică, la Muzeul Judeţean

dezbatere daci Satu Mare (2)La sediul Muzeului Judeţean a avut loc astăzi o prelegere științifică cu titlul ”Cercetări şi interpretări arheologice noi privind civilizaţia dacică”, susţinută de dl. Marius Ardeleanu, muzeograf la Muzeul de Istorie şi Arheologie a Maramureşului. Prelegerea s-a ţinut în faţa elevilor de la grupul de excelenţă interesaţi de istorie.

Evenimentul, prilejuit de publicarea recentă la Satu Mare a centrului sacral dacic de la Mala Kopania, a avut menirea de a scoate în evidenţă spectaculoasele descoperiri dacice din ultimele decenii dar şi de modul în care descoperirile arheologice sunt interpretate și publicate în mass media sau sunt vehiculate în spaţiul public.

Arheologul Liviu Marta le-a spus elevilor cât este de important de făcut diferenţa între faptele şi dovezile istorice la modul real şi la modul cum sunt prezentate în public, fiind de multe ori două subiecte paralele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Oficial sunt tot mai puțini șomeri în Satu Mare: 3,57%

Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează ca la finele lunii septembrie, rata șomajului este de 3,57%,...

Închide