Ultima actualizare: azi, 11:56

Sport

Primul meci transmis live la TV. Olimpia – FC Braşov, bătălie pentru playoff

Olimpia TVOlimpia Satu Mare şi FC Braşov sunt despărţite de un singur punct înaintea partidei directe din etapa cu numărul 11, programată duminică de la ora 11 pe stadionul „Olimpia”. Pentru echipa sătmăreană este prima partidă televizată din acest sezon. Meciul se va vedea live pe Digisport şi Dolce Sport, dar Olimpia mizează şi pe un sprijin numeros în tribune, având în vedere că întâlneşte una din cele mai renumite echipe din serie. Elevii lui Tiberiu Csik vor să ia toate punctele din partida cu FC Braşov pentru a reveni în zona playoff-ului şi pentru a avea un moral bun înaintea partidei cu rivala FCM Baia Mare, programată pentru etapa cu numărul 12.

Olimpia nu se va putea baza pe portarul Claudiu Băican care este încă suspendat şi încă sunt semne de întrebare în privinţa lui Robert Villand, accidentat. Am putea să îl vedem şi pe Adrian Sălăgeanu în lot, dacă s-a pus la punct cu pregătirea fizică. „Am văzut înregistrări cu FC Braşov şi le-am analizat jocul. Cu mai multă şansă, puteau fi mai sus în clasament. Indiferent de ce se vorbeşte, ei joacă un fotbal bun, au jucători de calitate şi extrem de periculoşi. Trebuie să fim foarte atenţi, să tratăm meciul cu seriozitate şi să jucăm la capacitate maximă”, a declarat antrenorul Tibi Csik.

Cel mai probabil, Tiberiu Csik va începe cu Şuta – D. Munteanu, Heil, Tătaru, Iuhas – Chivari, Selagea – Takacs, Faur, Bura – Boştină.

Conducerea a reprogramat meciul cu Baia Mare de frica galeriei

După ce galeria Olimpiei a reacţionat virulent la decizia clubului de a încerca programarea meciul cu FCM Baia Mare vineri, la ora 14:00, se pare că „Derby-ul Nordului” se va desfăşura după planul iniţial: sâmbătă de la 11:00. Există zvonuri conform cărora exista o înţelegere verbală între cele două cluburi ca meciul să se desfăşoare vineri. Motivaţia clubului sătmărean era că aveau un junior convocat la lotul naţional U18, iar băimărenii doreau o zi de odihnă în plus în vederea meciului de miercuri cu Râmnicu Vâlcea.

În urma reacţiei galeriilor sătmărene, Commando Oli şi Sezione Ostile, şi a comunicatului apărut în presa locală în care cele două anunţau că nu vor mai susţine echipa nici măcar acasă dacă meciul se joacă vineri, înţelegerea a căzut. O reacţie normală care arată că, din fericire, cineva ascultă şi de suporteri, adevărata inimă a echipelor mici. Derbyul se anunţă unul „de foc”, dar până atunci ambele echipe au meci duminică: Olimpia acasă cu FC Brașov și FCM Baia Mare în deplasare la CS Mioveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.