Ultima actualizare: azi, 16:14

Locale

Rumelia Koren a primit titlul de cetăţean de onoare (FOTO)

Rumelia Koren cetatean onoare (36)Primarul Dorel Coica i-a înmânat astăzi prof. univ. dr. Rumelia Koren, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, evenimentul având loc în deschiderea Zilelor Medicale Sătmărene.

Primarul a declarat că acest titlu se acordă în semn de apreciere al corpului medical şi a cetăţenilor municipiului Satu Mare faţă de activitatea acesteia.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren a mulţumit celor care a făcut posibil decernarea acestui titlu, afirmând că şi-a dorit să ajugă la Satu Mare încă din anul 1970 când a aflat despre inundaţii. Trei ani mai târziu a fost repartizată la Satu Mare, unde a stat mai mulţi ani.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren este un nume de referinţă în sfera anatomopatologiei. Activitatea ştiinţifică pe care o desfăşoară vizează aprofundarea studiilor patologice, prognozarea unor tumori maligne şi elaborarea unor metode noi de lucru în patologie. Deţine o activitate laborioasă, cu peste 130 de articole publicate, citate în literatură de aproximativ 2700 de ori, 69 de abstracte/rezumate ale lucrărilor prezentate în forumuri naţionale şi internaţionale, coordonarea lucrărilor a 19 tineri cercetători. 
Activitatea şi contribuţiile aduse medicinei i-au fost răsplătite cu numeroase premii academice şi profesionale, fiind membră a unor prestigioase societăţi profesionale.
De naştere din Fălticeni, prof. univ. dr. Rumelia Koren s-a căsătorit şi a lucrat o vreme la Satu Mare, unde a pus bazele secţiei de anatomopatologie de la Spitalul Judeţean Satu Mare. Cu toate că de mai bine de 30 de ani, trăieşte în Israel, a rămas cu inima alături de colegii medici sătmăreni, dovadă şi implicarea în promovarea revistei „Conexiuni Medicale” şi a Zilelor Medicale Sătmărene şi mai nou în dezvoltarea unei relaţii de colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Deşi stabilită în urmă cu aproape trei decenii în Israel, a reprezentat cu cinste, pretudindeni şi permanent, şcoala de medicină din România. De asemenea, s-a arătăt că lista lucrărilor ştiinţifice şi a demersurilor în slujba medicinii, a sănătăţii publice, o consacră ca patolog de talie mondială.

Dr. Rumelia Koren a primit în anul 2013 titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş, în semn de recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi o realizează în continuare în Satu Mare. Prof. univ. dr. Rumelia Koren este şi redactorul şef al revistei „Conexiuni Medicale” aparţinând Colegiului Medicilor din Satu Mare, o publicaţie recunoscută şi apreciată la nivel naţional şi internaţional.

 

9 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Felicitari primarului pentru activitate.

 2. Norick Răspunde

  Scz. pt. replay.. 😀

 3. Sa traiasca! Răspunde

  Sa traiasca mult primarul nostru drag si bun! Si eu asi duce acasa oricand! Urra! Urrra! Urrra!

 4. Anti N Răspunde

  Este,din pacate pentru voi,cel mai bun primar .

 5. adela Răspunde

  Doamna Profesor pacat de activitatea dv ,sa fie patata de un mizerabil ca Coica ,un mincinos si un nullcare isi face imagine pe spatele tuturor .Rusine primar inexistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.