Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Ziua Armatei, sărbătorită fastuos la Carei (FOTO)

ziua armatei carei (57)Ca în fiecare an, manifestările dedicate Zilei Armatei Române de la Carei au fost de o înaltă ţinută, adunând mii de persoane la spectacolul oferit de cadrele militare.

Şirul evenimentelor a început în faţa monumentului Glorie Ostaşului Român realizat de Vida Gheza, unde ministrul Apărării, Mircea Duşa a salutat garda de onoare. A urmat oficierea unui serviciu religios, după care au fost primiţi şi felicitaţi militarii voluntari ai grupului Invictus, care au adus drapelul purtat pe traseul parcurs de armata română în anul 1944.

Faţă de anii anteriori, acum au avut loc două momente speciale, şi anume cântarea imnului de stat în compania naistului Nicolae Voiculeț, care a și primit emblema de onoare a Armatei României. Manifestările au continuat cu depunerea jurământului de către circa 250 de studenţii ai Academiei Forţelor Terestre, după care a avut loc o paradă militară. Şi în acest an paraşutiştii au adus drapelul României, având loc şi un mic incindent, şi anume unul dintre ei aterizând în public. 

Totodată, în parcul castelului Karolyi au avut loc demonstraţii de luptă, dar şi o prezentare a echipamentelor de luptă din dotarea Armatei Române. Copiii, dar şi adulţii, au avut ocazia să pună mâna pe armele militarilor şi să urce în autospecialele lor.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu Muzica Reprezentativă a Armatei, în sala de spectacole a Palatului Karolyi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.