Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

Ziua Educaţiei la Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia”

ziua educatieiZiua Educaţiei este un prilej de sărbătoare atât pentru dascăli, cât şi pentru discipolii lor, iar profesorii şi elevii Colegiului Tehnic „UNIO-TRAIAN VUIA” au ţinut să marcheze împreună acest moment, printr-o activitate menită să sublinieze importanţa deosebită a educaţiei.

În cuvântul introductiv, directorul colegiului, prof. dr. Popescu Vlaicu, pornind de la cuvintele lui Confucius „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”, a reamintit faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia reuşitei profesionale. Aceasta se datorează muncii de apostolat a tuturor dascălilor, motiv pentru care este ziua când oamenii de pretutindeni primesc îndemnul de a spune MULŢUMESC unui profesor.

Activitatea a continuat cu o prezentare a celor mai cunoscute maxime şi aforisme referitoare la educaţie şi cu lecturarea unor creaţii originale ale elevilor, în care aceştia au notat „Gânduri pentru dascălii mei”. De asemenea, elevii au recitat texte poetice dedicate profesorilor, printre care amintim „Excelenţa sa, dascălul” de Monica Marilena Cristea, „Scrisoare învăţătorului meu” de Petre Ghelmez şi „Fáklyaként” de Konya Lajos. În holul instituţiei au fost expuse desene tematice realizate de elevii talentaţi ai şcolii.

Din partea noastră, un sincer „La mulţi ani” tuturor dascălilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.