Ultima actualizare: ieri, 20:43

Locale

Ziua Porților Deschise, mâine, 13 octombrie, la ISU Someș Satu Mare

pompieriInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare organizează marți, 13 octombrie 2015, între orele 10.00-14.00, la sediul Inspectoratului, în incinta Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, precum şi la celelalte subunităţi, respectiv Secţia de Pompieri Carei, Staţia de Pompieri Negreşti Oaş şi gărzile de intervenţie Tăşnad şi Turţ,  Ziua Porţilor Deschise cu ocazia sărbătoriri a Zilei Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Vizitatorii se vor putea familiariza cu mijloacele de intervenţie şi modul de folosire al acestora în cazul producerii unor situaţii de urgenţă / dezastre naturale, vor putea observa aspecte din activitatea profesională de zi cu zi a salvatorilor şi vor asista la exerciţii demonstrative.

Totodată, în cursul zilei de mâine, ascultătorii posturilor de radio: City Radio şi Radio Transilvania, vor avea posibilitatea să participe la concursul cu premii, cu tematică specifică prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Menţionăm faptul că de la începutul anului până în prezent,  pompierii sătmăreni, au intervenit la un număr de 16 situaţii de urgenţă, din categoria fenomenelor meteo periculoase la care ISU „Someş” al judeţului Satu Mare a participat cu un număr de aproximativ 32 autospeciale şi 64 de pompieri.

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ziua de 13 octombrie este desemnată  Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

De asemenea, începând cu anul 2011, de fiecare dată când 13 este într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă declară această zi drept: Ziua Informării preventive. Astfel, în acest an, data de 13 octombrie are dublă semnificaţie.

Pentru marcarea acestui eveniment,  Inspecţia de prevenire a elaborat o serie de materiale informative, care vor fi diseminate cu ocazia executării controalelor de prevenire pe parcursul lunii octombrie şi, de asemenea, vor fi distribuite cu prilejul organizării unui punct mobil de informare preventivă la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare în data de 13 octombrie 2015, când se va organiza Ziua Porţilor Deschise.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.