Ultima actualizare: ieri, 20:52
DRM
Locale

3,5 tone de soluție pentru hemofiltrare, trimisă de la Satu Mare la București

conferinta Spital Judetean (8)Gest umanitar din partea conducerii Spitalului Județean Satu Mare pentru victimele accidentului petrecut în clubul Colectiv din București. În cursul zilei de sâmbătă, 31 octombrie, spitalul a trimis 3,5 tone de soluție pentru hemofiltrare Spitalului Floreasca. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către managerul spitalului, Marcela Papici.

Ne doare pe toți ce s-a întâmplat în clubul Colectiv din București dar pe de altă parte mă bucur că am putut ca și Spital Județean de Urgență să ajutăm. Vreau să vă spun că în cursul zilei de sâmbătă am trimis 3,5 tone de substanță, soluție pentru hemofiltrare pe care noi le-am avut pe stoc printr-un program național al ATI-ului. Această soluție a fost transportată de pompieri la Spitalul  Floreasca, pentru a fi folosită pentru victimele accidentului din clubul Colectiv. Aș fi preferat să ne expire pe stoc această soluție decât să știu că este folosită pentru acei tinei, pe de altă parte mă bucur că am avut-o și am fost foarte prompți în distribuirea ei. Ne-am lăsat și noi un stoc de rezervă în condițiile în care vom avea nevoie ”, a declarat Marcela Papici.

Soluția de hemofiltrare se folosește pentru în tratamentele de terapie intensivă, pentru a corecta dezechilibrul chimic din sânge. Tratamentele sunt concepute pentru a elimina produsele de degradare acumulate în sânge atunci când rinichii nu funcţionează corespunzător, în caz de arsuri grave, intoxicații, și în boli grave ale rinichilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Controale la cluburile din Satu Mare

 Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi în şedinţă pe şefii instituţiilor din judeţ şi le-a cerut să facă verificări, în...

Închide