Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Angajatorii, obligați de lege să comunice locurile de muncă vacante

descărcare (6)Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare aduce la cunoștință agenților economici din județul Satu Mare că au obligația să comunice la agenție toate locurile de muncă vacante. Această obligație este dată de prevederile Legii 76/2002 cu modificările și complectările ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei conform art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Sursa: AJOFM Sartu Mare

2 comentarii

  1. COCO TUCUNIO Răspunde

    si daca vor comunica,ce?nu tot pe cine or vrea ei vor angaja?fraierilor!

  2. Catalin Nedelcu Răspunde

    sa dea si salarii de 1000 de euro minim si atunci vor avea angajati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.