Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de VIN FIERT. Jamie Oliver îţi spune SECRETUL

imgÎn zilele reci, o cană de vin fiert cu mirodenii este tot ce îţi poţi dori. Deşi sunt multe reţete, Jamie Oliver îţi spune secretul.

Mod de preparare:

Curăţă bucăţi mari de coajă de clementină, lămâie şi lime. Pune zahărul într-o cratiţă la temperatura medie, adăugă cojile de citrice şi sucul de la clementine. Adăugă cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un vârf de praf de nucşoară. Pune în cratiţă şi păstaia de vanilie şi adăugă puţin vin, doar cât să acopere zahărul.

Lasă totul pe foc până ce zahărul s-a dizolvat complet în vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continuă să fierbi pentru 4-5 minute, până ce obţii un sirop gros. Jamie recomandă această metodă pentru a elibera toate aromele din condimente, însă fără a fi nevoie să le fierbi în vin (pentru a nu se elimină alcoolul).

Când siropul e gata, dă focul la minimum şi adăugă anasonul stelat şi restul de vin. Mai încălzeşte vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat în pahare şi servit.

Sursa: observator.tv

Un comentariu

  1. Erdei Dorel Răspunde

    Ce ciudat, fiecare articol are o gramada de comentarii, iar asta nu. chiar e buna reteta. Ce pacat, mai ales ca la anumite ocazii sunt foarte multi participanti pe la evenimente. Nici la retetele gastronomica nu vezi comentarii. eu unul sunt adeptul ambelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.