Ultima actualizare: azi, 11:30
Locale

UPDATE A fost semnat contractul pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare

CenturaÎn Palatul Administrativ a avut loc astăzi semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, care va cuprinde şi al treilea pod peste Someş. Centura municipiului Satu Mare va avea o lungime de 20 km.

Au participat directorul general al CNADNR, Narcis Ștefan Neaga, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Dorel Coica, precum şi deputatul Ovidiu Silaghi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef a spus că aceste importante investiţii pentru Satu Mare nu ar fi fost posibile fără susţinerea financiară din partea guvernului Ponta. Primarul Dorel Coica i-a mulţumit deputatului Ovidiu Silaghi pentru implicarea sa încă de pe vremea când a fost ministrul transporturilor.

Directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, a declarat că licitaţia lucrărilor a avut loc în luna mai, dar în urma cotestaţiilor, procedura şi demararea lucrărilor a fost amânată câteva luni. Valoarea contractului este de 68 milioane euro fără TVA. Lungimea totală a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare este de 20 km, jumătate va fi pe patru benzi de circulaţie, iar contractul este semnat cu un “consorţiu de firme puternice şi serioase”. Ordinul de începere a lucrărilor se va da în maxim 42 de zile de la semnarea contractului, care prevede 5 luni pentru proiectare, 18 luni de execuţie şi 24 luni de garanţie a lucrărilor.

“Este un proiect care îl aşteptăm de mult, care l-am urmărit de aproape, care este vital pentru municipiul şi judeţul nostru. Vorbim de centura ocolitoare şi al treilea pod, o investiţie care va ajuta ca să putem să eliberăm traficul de pe cele două poduri, am văzut cât sunt de încărcate. E o investiţie necesară pentru a putea scoate traficul greu din municipiul Satu Mare”, a declarat Adrian Ştef.

Deputatul Ovidiu Silaghi a precizat că primele discuţii despre centură au avut loc în urmă cu 10 ani.

Primarul Dorel Coica a afirmat că primăria va sprijini firma executantă cu organizarea de şantier astfel încât totul să se desfăşoare fără probleme.

Executantul lucrării este asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Centura municipiului Satu Mare va fi finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial de Transport – POS Transport.

15 comentarii

 1. D.N.A. Răspunde

  PETARDE, FUMIGENE SI ALTE ARTIFICII(POLITICIANISTE)

 2. S.O.S Răspunde

  Iara ne ocupa astia mintea cu “Stef multumeste lui govor” “coica multumeste lui silaghi” iar se semneaza contracte….ma intreb acum ca vine alt guvern si banii mult laudati de stef o sa dispara, de ce mai semnati contracte ? Exista cumva stipulat in contract ca o sa-i platiti pe constructori si daca nu exista bani ptr proiect? IAR cistiga gasca de mafioti ai judetului din comisioane ascunse. Noi vrem sa-i inlocuim cu oameni onesti si ei isi fac afacerile in continuare nestingheriti. Pacat de singele varsat!!!

 3. florica Răspunde

  Pe cine dracu mai mint astia , faceti un calcul 5 luni proiectare.vom avea inca o mascarada exact cind va incepe campania electorala , va aduceti aminte de mizeria de pe drumul Careiul in urma cu 4 ani cu acel sens giratoriu care imediat dupa campanie a fost abandonat, La groapa de gunoi cu e!!!!

 4. Dan Tordoi Răspunde

  Uite la ei, nici nu incap in poza…asa s-a impins in cadru si Oprea langa Arafat, si uite unde e acum. Asa ca hai gramada in poza…Pura coincidenta momentul semnarii, desigur.

 5. stef Răspunde

  Si uite asa ce supriza pentru mister Adrian A.N.I ii face o supriza in timp ce el face poze de campanie, si il trimite in bratele DNA

 6. petre Răspunde

  Neaga seful de la drumuri care semneaza va merge sigur cat de curand la puscarie pentru autostrada Sibiu _ Orastie . Acolo are ocazia sa se reintalnesca cu tovarasii lui de semnaturi : http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20564958-seful-satu-mare-acuzat-ani-dat-propriei-firme-1-2-milioane-lei.htm

 7. Criss Răspunde

  Excelen.Ramanem si cu centura si la urmatoarele alegeri scapam si de ei.tristete mare pe ei daca vor face centura si nu vor castiga la alegeri.Din punctul lor de vedere, cretini astia sunt convinsi ca ei personal fac centura.Nu ca statul isi face treaba sa investeasca impozitele noastre.Daca o fac…

 8. Bob Răspunde

  Uite cum zambeste acolo dorelule :)))
  Vai de capu nostru daca o sa va fie exat ca si intre lazuri si dorolt :)))
  Ce au facut si la drum careiului e ceva de nevazut. Dar asta inseamna sa traiest in romania !!!

 9. matroz Răspunde

  Hai sa ne facem sepu-ku ca s-a mai inceput ceva in satmar!Doamne dar pe multi ii tii pe pamant!Bravo administratie,se face cate ceva,in timp ce uni latra!

 10. satmarean Răspunde

  Ne mai mintiti mult?

 11. diana Răspunde

  Nu cred nimic din ce spun acestia si oricum nu e vorba de al treilea pod-cel pe care il doreste toata lumea..e doar o promisiune electorala..ca acum 4 ani.

 12. Patriotul Răspunde

  Nu am încredere în acești indivizi. Ne-au mințit mult. Au promis marea cu sarea. De ce i-aș crede acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.