Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Lansare de carte ”O vară ce nu mai apune“ la Primăria din Ardud

afis lansare de cartePrimăria oraşului Ardud alături de Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea” găzduieşte joi, 5 noiembrie, ora 13.00, lansarea cărţii ”O vară ce nu mai apune“ de Radu Sergiu Ruba.

Date biografice:

Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954, în loc. Ardud, jud. Satu Mare. La unsprezece ani, şi-a pierdut total vederea. Între 1974-1978, a studiat filologia franceză şi engleză la Universitatea din Bucureşti. Între 1978-1990, a lucrat ca profesor de limba franceză, de limba şi literatura română, ca inspector de specialitate în Ministerul Învaţământului şi ştiinţei, responsabil cu subsistemul educaţiei speciale pentru deficienţii de vedere. În 2006 e ales preşedinte al Asociaţiei Nevazătorilor din România.

Între 1987-1998 conduce, ca redactor şef, revista Litera noastră, publicată în scriere braille şi în scriere vizuală. Revine la conducerea acestei reviste, începând de la 1 februarie 2000. A facut parte din colegiile de redacţie ale săptămânalelor Phoenix şi Tinerama, a colaborat constant la cotidianul Curentul şi la revista Oameni în top, precum şi la numeroase reviste literare. Din 1992, realizează, la Radio România Actualităţi, emisiunea săptamânală Ochiul interior, iar din 1999, pe acelaşi program, emisiunea literară “Lumina cuvintelor”, cu poezie şi proză semnată de autorii nevăzători, serial transformat în carte vorbită pe şapte casete. A realizat de asemenea, în direct, emisiunea de 90 de minute “Tiflo-Antena” pe programul Antena Bucureştilor în perioada 1995-1996. Are statutul de colaborator permanent, cu drepturi de autor, al Societăţii Române de Radiodifuziune. A realizat numeroase materiale pentru Radio Europa Liberă şi Radio Europa FM. A fost membru al cenaclului Universitas.

Sursa: Primăria Ardud

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.