Ultima actualizare: azi, 16:05

 

Locale

O nouă rundă de amenzi în cluburile sătmărene

pompieriConform Hotărârii de Guvern nr. 915/2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare în baza Ordinului Inspectoratului General nr. 156885 din 04.11.2015 a constituit Planul de acţiune şi verificare a unităţilor încadrate în categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacole, mall din judeţul Satu Mare. Din cadrul acestui plan de acţiune fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş, Inspectoratului de Jandarmi judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare.

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul acestui plan în perioada 9-15 noiembrie rezultă următoarele date: în cadrul acestor acţiuni au fost angrenate un număr de 24 de forţe participante la activităţi preventive şi au fost întreprinse şapte controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 51 de deficienţe constatate, 14 deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 30 de avertismente şi şapte amenzi în valoare totală de 135.000 lei.  Din cele 51 de constatări la faţa locului, la şapte agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. De asemenea au fost desfăşurate 4 exerciţii de evacuare la care au participat 260 de persoane.

  Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient.

Sursa: Prefectura Satu Mare

2 comentarii

 1. Cocolino Răspunde

  Cu mare respect pentru domnii de la ISU. Va multumim tare mult ca in urma tragediei de la bucale ati inceput sa va miscati. De asemenea va sunt tare recunoscator ca nu verificati spitalele unde sint internati bunicii nostrii cit si gradinitele si scolile unde invata copiii nostri. Va rog frumos sa va faceti ca uitati: hotelele, restaurantele, cafenelele si pub-urile, casele de batrini, bisericile unde nu pare sa fie nici o aglumerare de oameni si unde un incident nefericit cu siguranta nu s-ar transforma intr-o tragedie.
  Cu mii de multumiri
  Al dvs. Cocolino

  • satmarean Răspunde

   Si cladirea palatului administrativ unde functioneaza si prefectura nu-i bai ca nu are autorizatie de la pompieri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.