Ultima actualizare: ieri, 21:48

Sport

Olimpia a remizat 1-1 cu Baia Mare. Peluza Sud Satu Mare a făcut spectacol (FOTO)

Bostina da dovada de mai multa disponibilitate la efort in ultimele partide

Bostina da dovada de mai multa disponibilitate la efort in ultimele partide

Aşa cum se anunţa, partida dintre Olimpia Satu Mare şi FCM Baia Mare a fost un derby adevărat. Un meci cu câteva faze spectaculoase, cu un duel impresionat între cele două galerii, cu mulţi nervi şi fotbal adevărat. Din păcate pentru cei aproape de 1000 de spectatori prezenţi în tribune, rezultatul afişat la finalul partidei a fost 1-1, la finalul unui duel echilibrat. Peluza Sud Satu Mare, formată din galeriile reunite Commando Oli şi Sezione Ostile, a oferit un recital de zile mari, afişând coregrafii cum rar se văd în Liga B la începutul primei reprize şi în debutul mitanului secund. Cu siguranţă evidenţiatul din echipa sătmăreană este fundaşul Dumitru Muntean, care a şi deschis scorul în secunda 30 a partidei. O evoluţie foarte apreciată au avut şi juniorii Adrian Ciul şi Denis Chivari, iar la finalul partidei putem să spunem că rezultatul este unul echitabil pentru ambele echipe.

Olimpia a început cu: Băican – Ciul, Tătaru (Mureșan min 27), Heil, Iuhas(C) – Takacs, Chivari, Muntean, Sălăgeanu (R. Rus min 46) – Boștină (Faur min 59). Nici nu s-a fluierat bine începutul partidei că sătmărenii au şi deschis scorul prin Dumitru Muntean, care a jucat un post de jolly-joker la mijlocul terenului pe durata meciului. „Mitruţ” a profitat de o nesincronizare între fundaşul advers Lupu şi portarul Ormenişan, care s-au invitat unul pe altul să reţină balonul, şi a marcat pentru 0-1. În debutul meciului, Peluza Sud Satu Mare a oferit o coregrafie dedicată victimelor incendiului din Colectiv. Au afişat un banner cu mesajul „Vinovaţii fără vină, Cer să se facă lumină” şi două rânduri de lumânări, aluzie la faptul că mulţi români încă aşteaptă o anchetă clară şi transparentă, precum şi pedepsirea vinovaţilor, după evenimentele nefericite din 5 noiembrie. Băimărenii aveau să egaleze după 15 minute, la capătul unei faze creată de Balaure. Păcurar a primit o pasă inspirată de la Balaure, a centrat excelent în faţa porţii şi acelaşi Balaure, profitând de o bâlbâială în careul nostru, marchează de la 7 metri. Munteanu continuă să fie unul din cei mai periculoşi jucători sătmăreni, şutul lui din minutul 33 trecând puţin pe lângă cadrul porţii. Cei de la FCM au fost aproape să răstoarne rezultatul, dar Oltean a nimerit doar bara transversală.

Repriza secundă a aparţinut în totalitate sătmărenilor, care s-au apărat calm şi corect, încercând să puncteze pe contraatac. De menţionat că băimărenii nu au avut niciun şut pe poartă în repriza secundă, dar Olimpia a irosit foarte multe şanse de a-şi trece în cont toate cele 3 puncte. Trecem în registrul partidei şutul violent din interiorul careului a lui Rareş Takacs din minutul 62, şutul peste poartă al lui Denis Chivari, lovitura periculoasă de cap a lui Heil în urma unei faze fixe din minutul 68 şi şutul pe lângă poartă a lui Dumitru Muntean după o gafă a fundaşului Ilie. Reiese tot mai clar că Olimpia, dacă beneficia în acest start de sezon de serviciile unui atacant mai inspirat, putea să fie mult mai sus în clasament.

 Sezione Ostile a sărbătorit 10 ani de existenţă pe „scena ultra”

A fost o zi specială pentru galeria sătmăreană care şi-a dominat total cei mai înverşunaţi adversari, pe toată durata partidei. Cu atât mai specială cu cât grupul Sezione Ostile a sărbătorit 10 ani de existenţă în acestă zi. Pentru a marca acest eveniment, aceştia au prezentat o coregrafie specială în debutul reprizei secunde, cu mesajul „Viaţă lungă ultraşilor” şi logoul Sezione Ostile 2005 pe un banner imens. Nu au lipsit desigur nici aroganţele aruncate în direcţia suporterilor din Baia Mare, sub forma unor bannere: „Culori schimbate / Zero demnitate”, „No dick boys / Ce-i cu voi?” şi „Galerie migratoare / <Salutări> din Satu Mare”.

Mesajul Peluzei Sud pentru adversarii din Baia Mare (2)

Mesajul Peluzei Sud pentru adversarii din Baia Mare (2)

Aflat în plin conflict cu actuala conducere a clubului Olimpia, mai exact cu preşedintele clubului Dan Băbuţ-Domuţa, galeria nu a dorit să accepte intrarea liberă în stadionul din Dealul Florilor, ci au preferat să-şi cumpere bilete. Iniţial, preşedintele clubului din Baia Mare a dorit să le ofere sătmărenilor intrarea liberă, în schimbul reciprocităţii ca atunci când echipa sa va veni în deplasare la Satu Mare, galeria să fie tratată la fel. „Preferăm să nu apară impresia că Băbuţ ne-a plătit biletele. Iar banii din vânzarea biletelor către galeria din Baia Mare să intre în contul clubului, unde pot fi folosiţi pentru nevoile reale ale clubului, oricât de puţini ar fi. Așa ni se pare normal”, au declarat suporterii sătmăreni.

Totodată, Peluza Sud Satu Mare s-a întâlnit pe drumul de întoarcere cu stafful tehnic şi jucătorii Olimpiei la un restaurant din Seini. Suporterii au cântat alături de jucători, s-au felicitat reciproc şi au ciocnit un pahar. Preşedintele clubului, Dan Băbuţ-Domuţa, aştepta într-o parcare din imediata apropiere a restaurantului şi nu a participat la eveniment. Dacă a făcut acest lucru de frica suporterilor sau din alte cauze, doar dânsul poate să răspundă. Dar este clar că Băbuţ încă nu a reuşit să gestioneze acest conflict, iar atitudinea suporterilor ne dă de înţeles că relaţia este ireparabilă.

Un comentariu

  1. Peluza Sud Răspunde

    de miercuri canta Babut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.