Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Prefectul și jandarmii sătmăreni au donat sânge

donare de sange (13)Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a fost prezent astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Transfuzie Sangvină pentru a dona sânge. Surprinzător, și un număr mare de sătmăreni, a donat astăzi sânge, fapt ce l-a impresionat foarte tare pe prefect.

Sunt impresionat de ceea ce este în sală, sincer chiar sunt mișcat și mă bucur foarte mult că spiritul de solidaritate la români este mai prezent astăzi ca oricând. Am venit și eu să donez sânge pentru că puterea exemplului personal este mai valoros ca orice alt îndemn”, a declarat Eugeniu Avram.

Surprinsă a fost și directoarea centrului, Doinița Crișan, care a declarat că aproape o sută de sătmăreni s-au prezenat la centru pentru a dona sânge. Totodată, aceasta le-a transmis sătmărenilor că sângele are o valabilitate de 35 de zile și ca să poată să ajute oamenii pe tot parcursul bolii lor, trebuie să meargă eșalonat.

Tot astăzi, începând cu ora 8:00, conştienţi fiind de faptul că  „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”, 30 de jandarmi sătmăreni în frunte cu primul adjunct al unității, colonelul Ovidiu Popa s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, unde, după efectuarea analizelor preliminare, au donat sânge, salvând în acest fel pe cei aflaţi în suferinţă.

Sub deviza „Un strop de sânge, o şansă la viaţă”  cadrele au înţeles să participe la aceasta acţiune de întrajutorare a semenilor noştri aflaţi în nevoi.

Activitatea s-a organizat ca răspuns la invitația lansată zilele trecute de  directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Satu Mare, dr. Doinița Crișan, dar și pentru a veni în sprijinul victimelor tragediei petrecute în noaptea de 30 spre 31 octombrie la un club din București.

Activitatea se va încheia când toţi cei înscrişi pe listele unităţii se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare pentru a dona sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.