Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

Țara Oașului a fost promovată la Bazarul diplomatic din Lisabona

Prima doamna a Portugaliei la standul Romaniei 1Țara Oașului a fost promovată la sfârșitul săptămânii trecute în Lisabona, având un colț amenajat la tradiționalul Bazar internaţional de caritate, organizat sub înaltul patronaj al Primei doamne a Portugaliei, Maria Cavaco Silva. Ambasada României în Portugalia s-a aflat printre misiunile diplomatice participante la Bazarul diplomatic care s-a desfășurat în zilele de 20 și 21 noiembrie 2015 la Centrul de Congrese din Lisabona.

În colțul dedicat promovării Țării Oașului din cadrul standului României au fost expuse păpuși oșenești, clopuri și traiste, diverse obiecte tradiționale lucrate de tezaurul uman viu – mătușa Floarea Finta, precum și cataloage de prezentare a orașului Negrești-Oaș și a Muzeului Țării Oașului. De asemenea, adițional a fost expusă pălincă produsă de brandurile Zetea și Bran din județul Satu Mare și produse de tricotaje pentru doamne realizate de SC Paner SRL din județul Satu Mare.

Amenajarea colțișorului oșenesc și al județului Satu Mare a fost posibilă prin aportul Primăriei orașului Negrești-Oaș și a Casei de Cultură,  a reprezentanților brandurilor de pălincă Bran și Zetea, a firmei Parner și a Biroului de Promovare Economică și Comercială din cadrul Ambasadei de la Lisabona, coordonat de consilierul economic Adela Condurache. De altfel, Adela Condurache a purtat la eveniment o ie cu motive oșenești, cu care a făcut furori la bazar. Prima doamnă a Portugaliei, Maria Cavaco Silva, a apreciat obiectele tradiționale oșenești expuse, iar domnii care au vizitat standul au apreciat pălinca.

Prima doamna a Portugaliei la standul Romaniei 2

Organizat de Asociaţia familiilor diplomaţilor portughezi cu sprijinul ambasadelor acreditate în Portugalia, bazarul este destinat susţinerii asociaţiilor caritabile care se ocupă de copiii și tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile. Beneficiul obţinut va fi acordat anul acesta asociaţiilor de solidaritate socială cu rol în susținerea sănătăţii mamei şi copilului. 

Prima doamna a Portugaliei la standul Romaniei

Numeroase ambasade, între care şi Ambasada României, s-au prezentat la bazar cu standuri naţionale cu o ofertă variată de produse. 

2 comentarii

  1. Cocolino Răspunde

    Cum s-a putut face asta fara dna Vass …sau a avut curs la facultate in bucuresti? Parca arata mai bine actul asta fara mutre ipocrite.

  2. Bratianu Răspunde

    a avut de nascut ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Firme de exercițiu, înființate de elevii de la Colegiul Elisa Zamfirescu

Elevii Colegiului Tehnic Elisa Zamfirescu au dat dovadă astăzi de buni antreprenori la ”Târgul Firmelor de Exercițiu”, care s-a desfășurat...

Închide