Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

Traficul rutier, închis de Ziua Națională în Satu Mare

Ziua Nationala Satu Mare (142)Jandarmii cinstesc ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI şi asigură măsurile de ordine publică la manifestările organizate cu acest prilej. Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi, marți, 1 DECEMBRIE, în misiuni de asigurare a ordinii publice, pe timpul manifestărilor prilejuite de ZIUA  NAȚIONALĂ  A  ROMÂNIEI, care vor avea loc în județul și în municipiul Satu Mare, astfel:

-cu începere  de la ora 11,30 vor începe depunerile de coroane și jerbe la:  

Bustul lui Mihai Viteazul

Bustul lui Avram Iancu

Bustul lui Corneliu Coposu

Bustul lui I.C. Brătianu

Bustul lui Iuliu Maniu

-de la ora 13.00 la statuia Dr.Vasile Lucaciu, unde va avea loc un ceremonial militar, o slujbă religioasă și depuneri de coroane

-de la ora 14.00 va avea loc la Monumentul Ostașului Român un recital al Corului Bărbătesc din Finteușu Mare și o paradă militară.

La parada militară va fi prezentată tehnica din dotarea unităților M.Ap.N și M.A.I. Cu acest prilej, marți 1 decembrie 2015 ora 13.50  va fi închisă circulația autovehiculelor pe  Bulevardul I.C. Brătianu și Calea Traian până la gară.

 De asemenea, tot marți 1 decembrie 2015, în jurul orei 18.00 va fi închisă circulația autovehiculelor  în sensul giratoriu din Piața Libertății, când va avea loc retragerea cu torțe.

În data de 30 noiembrie a.c, cu începere de la ora 13.30 se va organiza o repetiție a paradei militare, ocazie cu care circulația va fi închisă pe tronsonul Bulevardul I.C. Brătianu și Calea Traian până la gară.

În municipiul Satu Mare,  jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la toate  manifestările organizate, unde vor participa oficialități de la nivel  local și județean, sărbătoare la care sunt invitați să participe sătmărenii.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, echipajele Jandarmeriei,  acționând în sistem integrat cu polițiștii și polițiștii locali, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24 şi vor acţiona, cu preponderenţă, pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

 Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare invită sătmărenii  să sărbătorască Ziua Națională a României și face  urmatoarele recomandări:

–          să respecte solemnitatea manifestărilor;

–          să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, etc.);

–          să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;

–          să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;

–          să respecte regulile stabilite de organizatori;

–          să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

–   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice;

 Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 Sursa: IJJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident grav de circulație pe strada Aurel Vlaicu

Un accident de circulație a avut loc aseară pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare. În urma accidentului o...

Închide