Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Trei piețe din Satu Mare, modernizate până anul viitor

piata11Trei piețe agroalimentare din Satu Mare vor fi modernizate până la începutul lunii martie 2016. Este vorba de Piața din Carpați 1, Piața Someș și Piața Mare. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentantul Administrației Domeniului Public, Eniko Glodean, în cadrul unei conferințe.

Potrivit acesteia, în piața din cartierul Carpați 1, lucrările au început în luna noiembrie iar termenul de execuție este până la finalul lunii ianuarie 2016. Va fi o piață acoperită cu copertină și va avea un perimetru închis care va permite comercializarea produselor la standarde europene și în condiții de siguranță. Piața va avea un birou administrativ, un grup sanitar și va fi dotată cu mese din fibră de sticlă.

De asemenea, a anunțat că s-au pornit lucrările în Piața Someș, care va avea tot o copertină aerisită și luminoasă și va fi legată de clădirea principală, unde vor fi pornite lucrările de amenajare. Clădirea principală constă în modernizarea fațadei iar în interior va fi schimbat pavajul, vor fi schimbate instalațiile de apă, canalizare, iluminat și vor fi schimbate ușile și geamurile iar piața va fi dotată tot cu mese de fibră de sticlă.

Cât despre Piața Mare, Eniko Glodean a afirmat că este un studiu de fezabilitate în lucru pentru acestă piață, care presupune o hală de mari dimensiuni, o hală închisă. Aceasta va fi pe două nivele, va avea un nivel subteran cu 100 de locuri de parcare pentru a veni în sprijinul cetățenilor și un nivel unde se va desfășura activitatea comercială și vânzarea produselor de către producătorii agricoli care va fi dotată cu spații frig.

Și Piața Mică va fi modernizată, licitația pentru lucrări se va finaliza în luna martie a anului viitor.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    TERMEN?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.