Ultima actualizare: ieri, 22:49
DRM
Locale

Un nou protest la Satu Mare. Organizatorii se dezic de Cristian Matos (FOTO&VIDEO)

Protest Satu Mare ziua 3 (22)Circa 200 de sătmăreni s-au întâlnit şi în această seară, pentru a treia oară în pasajul Coposu, pentru a protesta împotriva clasei politice şi a fi solidari cu victimele accidentului de la clubul Colectiv din capitală.

După incidentele cu Cristian Matos de joi seara, sătmărenii s-au adunat timid, dar până la urmă a avut loc o adevărată dezbatere despre ce au făcut politicienii în ultimii ani şi despre cât de liberă e presa din Satu Mare.

Unul dintre organizatori, cel care a cerut autorizaţie pentru mitingul din această seară, s-a arătat revoltat de ce s-a petrecut cu o seară înainte şi a spus că se dezice total de afirmaţiile lui Cristian Matos şi de tentativele de politizare a acţiunii.

Faţă de primele proteste, astăzi atât oamenii maturi cât şi copiii, elevi din oraş, au început să-şi spună problemele şi să dea sfaturi despre ce ar trebui să facă, încercând parcă să se coaguleze ca grup.

Pe pancartele acestora era scris: “R.I.P. Our Hero Adrian Rugină – Nu-s de-a lui Satana, sunt fiica lui mama”, “Am ieşit în stradă, nu să dăm jos Guvernul, ci am ieşit să schimbăm sistemul”, “Dacă nu acum, atunci când? Momentul 0, Satu Mare”, “DNA fii tare, Vrem deratizare, Şi în Satu Mare”, “Nu mai vrem cu noi căpuşe, duceţi hoţii în cătuşe”.

 

8 comentarii

 1. REALITATEA Răspunde

  Bravo oameni buni!!!!! Cu cit iesti mai mult/i in strada cu atit oameni care sint pesimisti si care cred ca nu mai e nimic cu tara asta, prind curaj si o sa vina alaturi de voi. DACA NU ACUM ATUNCI CIND ?! Pe mine m-ati convins !!! HAI CA SE POATE !!!!

 2. satmarean Răspunde

  ” Asa arata o mare de Români Ca Lumea!

  Ii vrem pe oamenii nostri inapoi ACASA!
  Vrem o tara de care sa ne fie drag!
  Vrem sa nu mai fim straini in tara noastra!
  Romania, da-ne iar speranta!”

  https://www.facebook.com/romanicalumea/

  • satmarean Răspunde

   Generatia Revolutiei 1989 si-a pierdut idealurile – motivele nici ca mai conteaza ! Generata Z , aceasta , a Revolutiei de catifea 2015, poate reuseste sa continue VISUL ca Romania poate fi o tara CA AFARA , responsabila , curata si prospera…
   La Revolutia din ’89 au murit peste 1100 de oameni…Vinovatii n-au platit !
   Acum numarul lor a ajuns la 41…A platit Guvernul PONTA pt toate relele din ultimii 26 de ani !…Generatia aceasta este ALTFEL , si indiferent ce inseamna acest ALTFEL merita tot respectul din lume PENTRU CA S-A TREZIT si vrea sa obtina o ROMANIE CURATA !

   Toti tinerii trebuie sa fie uniti,inclusiv cei din SM cu cei din tara, trebuie cei mai buni dintre ei sa fie in contact cu cei mai buni din tara, sa se exprime si sa dea un LIDER remarcabil, o VOCE adevarata …sa faca un partid de noua generatie sa faca marea SCHIMBARE !

   Doar azi au murit 9 tineri de la COLECTIV…
   Condoleante si lacrimi peste o tara trista …

   ” Generația mea nu are vârstă,
   Generația mea nu are gen sau culoare,
   Generația mea este tolerantă.

   Generația mea nu este a unora,
   Generația mea nu este nici a altora din politică,
   Generația mea are opțiuni politice diferite dar este profund democratică.

   Generația mea nu vrea să fie manipulată prin media,
   Generația mea nu mai vrea să fie mințită de unii lideri de opinie,
   Generația mea vrea un contact direct cu cei care decid și vrea sinceritate.

   Generația mea nu vrea ca România să fie în continuare o țară europeană de rang secund,
   Generația mea nu vrea să își uite identitatea,
   Generația mea vrea să schimbe Lumea dar își iubește valorile și tradițiile naționale.

   Generația mea nu vrea să fie uitată de istorie,
   Generația mea nu vrea să mai aștepte,
   Generația mea este acum, Generația mea este ‪#‎colectiv‬!”…( VICTOR NEGRESCU ).

   https://www.facebook.com/hashtag/colectiv?source=feed_text&story_id=1677821402430944

 3. Tulburel Răspunde

  O fi fost Matos matol la manifestarile de joi, dar si atunci si acuma a avut perfecta dreptate. Presa din Satu Mare este subordonata unor oameni politici, gen Govor si Stef, personaje care-si subventioneaza, la greu, asa zisele trusturi de presa din banii publici.Mai repede sau mai tarziu vor iesi si aceste matrapazlacuri la iveala.

 4. Sătmărean Răspunde

  De când e lumea, oamenii sunt conduși cu ajutorul principiului “divide et impera”.
  Dacă vreți să-i vedeți cum își mușcă degetele, nu le permiteți să-și facă jocul!
  Refuzați să descoperiți ce nume de lideri noi vă despart, reamintiți-vă doar ce nemulțumiri vă unesc!

 5. Patriotul Răspunde

  Bilanțul victimelor de la Colectiv e tot mai negru…
  Azi au plecat dintre noi 6 tineri, motiv în plus pentru a cere străzii să nu renunțe la proteste!
  România trebuie să se schimbe în mod radical!
  Cred că sunt în asentimentul a milioane de români să cerem Avocatului Poporului să atace toate Ordonanțele de Urgență a Guvernului prin care s-au acordat măriri salariale și privilegii demnitarilor, începând cu cea apreciată de președinte ca fiind binevenită, cea a înalțior demnitari, cea care-l viza și pe domnia sa.
  Faptul că nu există infrastructura ca să facem față unui eveniment cum a fost cel de la Colectiv, dovedește că acești demnitari nu și-au făcut datoria și, implicit , că nu merită aceste majorări de venituri.
  Dragi români, vă rog să reflectați la ce s-ar întâmpla cu sute de mii români dacă am avea parte de un cutremur cu magnitudine peste 7 grade, dacă sistemul nu e pregătit să rezolve un caz în care sunt circa 100 de victime?!
  E dramatic ce se întâmplă cu țara! Se vorbește că există excedent bugetar pentru măriri de salarii, pentru tot felul de pomeni electorale, dar nu avem suficiente paturi pentru răniți.
  E timpul ca protestele să se radicalizeze și să cerem parlamentarilor o lege a lustrației prin care cei aleși după 1989 să li se interzică dreptul de a candida! Evident, acest lucru se poate după revizuirea Constituției, așa că trebuie să cerem în stradă parlamentarilor să facă acest lucru!
  Oameni buni, au apărut elemente subversive, prin care vor să astupe Vocea străzii. Partidele politice își trimit oameni în stradă pentru a compromite protestele. În aceste situații vitrege, trebuie să ne păstrăm unitatea,iar acest lucru e posibil, amintindu-vă de nemulțumirile ce vă unesc, să fim solidari pentru curățarea României!

 6. Karlos Răspunde

  parca erau 204,5 … nu ? :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
ANI: Adrian Ștef, în conflict de interese penal. Ce răspunde președintele

Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă că preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, se...

Închide