Ultima actualizare: ieri, 21:55
Locale

Caritas a încheiat proiectul ”Parteneriat pentru șanse egale pe piața muncii”

Caritas inchidere proiect (25)Proiectul ”Parteneriat pentru șanse egale pe piața muncii”, derulat de mai bine de un an de zile de către Organizația Caritas Satu Mare, a ajuns la final, astăzi având loc conferința de închidere. La eveniment au participat și reprezentanții comunității sătmărene, primarul Dorel Coica și subprefectul Altfatter Tamas precum și reprezentantul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marcel Marușca.

După 19 luni se pare că ne vedem aproximativ în aceeași formulă. Eu am fost prezent și la deschiderea acestui proiect și trebuie să vă spun că pe parcursul acestui proiect am urmărit evoluțiile. Am văzut un număr foarte mare de persoane care au reușit să își găsească o perfecționare. Din informațiile pe care le am în acest moment putem spune că proiectul a fost un real succes și că foarte multe persoane și-au găsit un loc de muncă”, a declarat Altfatter Tamas în deschiderea conferinței.

Încântat a fost și primarul Dorel Coica, care a ținut să îi felicite pe inițiatorii acestui proiect și să îi asigure că vor avea parte în continuare de tot sprijinul lui.

După discursurile susținute de oficialitățile sătmărene, managerul proiectului, reprezentanta Asociației Caritas Satu Mare, Vitez Carmen Rita, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a rezultatelor dobândite pe parcursul celor 19 luni.

Iată că după 19 luni de eforturi intense și susținute am ajuns să finalizăm acest proiect care a avut menirea să promoveze egalitatea de șanse a femeilor pe piața muncii prin activități de formare profesională, prin sprijin pentru integrarea socio-profesională, schimb de bune practici și prin susținerea anteprenoriatului. Ne-am propus ca să creștem oportunitățile de angajare pentru 625 de persoane, majoritatea femei din regiunea de Nord Vest și Centru”, a declarat Vitez Carmen Rita.

Pentru a atinge acest scop în cadrul acestui proiect s-au organizat mai multe cursuri gratuite la care au participat peste 509 de femei din aceste regiuni. În total au fost derulate 26 de cursuri de formare profesională: 2 cursuri- lucrător social, 3 cursuri- agent de curățenie, 3 cursuri- Baby sitter, 13 cursuri- îngrijire bătrâni la domiciliu și 5 cursuri- îngrijitoare copii. La finalul acestor cursuri au obținut certificate de calificare 468 de femei, reprezentân 95% dintre participanți.

De asemenea, 20 de femei au participat la un curs de inițiere în antreprenoriat, în urma căruia sunt în curs de înființare a aproximativ 10 PFA-uri. Un alt grup de 152 de persoane, angajați ai societății civile au participat la cursul ”Managementul Carierei”  iar pentru sensibilizarea mass media locală s-a desfășurat un curs pentru 10 operatori mass media soldat cu 2 articole în presa locală referitoare la femei de succes.

Tot în cadrul proiectului s-a realizat un eveniment de schimb de bune practici intitulat ”Femeia în echilibru- dezvoltare, familie, carieră” la care au participat un număr de 50 de femei.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și s-a derulat în perioada 05.05.2014 – 05.12.2015. Valoarea proiectului este de 2.390.137,50 lei din care valoarea eligibilă a finanțării nerambursabile este de 2.077.402,82 lei. Liderul proiectului este Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare iar partenerii implicați în proiect: Asociația Caritas Catolică Oradea și Caritas Alba Iulia-Îngrijire la Domiciliu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.