Ultima actualizare: azi, 22:48
Locale

Cea mai bună pălincă din judeţ, făcută de o femeie din Porumbești

premiere concurs palinca (19)Cea mai bună pălincă înscrisă la concursul județean din acest an organizat de Camerea Agricolă a fost cea produsă de o femeie din Porumbești. Pălinca de pere făcută în 2013 de Maria Papp a luat Marele Aur, din cele 119 probe înscrise.

Premierea a avut loc astăzi în Palatul Administrativ, fiind făcută de către prefectul Eugeniu Avram și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

În total au fost înscrise 119 probe, cea mai veche fiind o probă de pălincă de prune din anul 1977. Au fost și o serie de sortimente de pălincă, pe lângă cele tradiționale de prune, mere și pere, fiind și pălincă din vișine, soc, mure, căpșuni, piersici sau gutui.

Avem foarte multe diplome, foarte multă pălincă gustoasă şi bună, producători cu tradiţie în această privinţă. Oricum judeţul Satu Mare are o tradiţie veche de secole în producerea pălincii şi exact cum scoţienii au whisky-ul lor, ruşii au vodka, noi avem o pălincă foarte bună care ne reprezintă”, a spus Adrian Ştef.

Prefectul a declarat că se depun în continuare eforturi pentru ca pălinca să fie recunoscută la nivelul Uniunii Europene drept un produs tradițional.

Au fost acordate o serie de premii de bronz, argint și aur, premiul cel mare fiind luat de Maria Papp. Ea a spus că pălinca învingătoare a fost făcută din borhot cumpărat din Ungaria. Ea a moştenit de la tatăl său un cazanul de fiert pălincă ce funcţionează din 1982. Maria Papp a afirmat că întotdeauna face “o gustare” a pălincii înainte să o dea la alţii. Ea urmăreşte ca pălinca “să nu fie acră, să strălucească” şi că nu aibă mai mult de 50,5 grade.

 premiere concurs palinca (30)

4 comentarii

 1. Anaf Răspunde

  Poi bine domnule prefect si domnule Ștef ( pe govor i-l scuzam el știe evaziune)

  Cum a produs aceasta doamna alcool in afara antrepozitului fiscal?

  Ha ???????
  A adus materie prima din Ungaria fuck Me ……peste vama evaziunea

  Credeam ca legea e pt toată lumea , daca nu se sesizează ANAF din oficiu înseamnă ca eu plate. Accize la Auchan k fraierul

  Pishatilor

 2. Anaf Răspunde

  Aaaaaaa …L. Totuși exista Papp maria ii in porumbesti , probabil e autorizată ca mic producător sub 1000 L sau asa ceva

  Scuzele de rigoare 🙂

 3. ghita Răspunde

  da cint a avut loc acest concurs,sa anuntat ca sa anulat anul acesta

 4. beat de palinka Răspunde

  si domnul STEF????/??// si la alchool se pricepe?? singurul care se pricepe este domnul GOVOR , la evaziune poate sa dea lectii uimitoare…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.