Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Corso-ul evreiesc, în expoziție fotografică la Sinagoga Mare (Foto)

Expozitie Corso-ul Evreiesc (3)Sinagoga Mare a fost astăzi gazda unei expoziții de fotografii din perioada de glorie a comerțului în Satu Mare. Expoziția intitulată “Corso-ul Evreiesc, Amintire vie a oraşului Satu Mare de azi” face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, pornit de doi ani de zile și finanțat de către Ordinul Arhitecților din România.

Potrivit inițiatorului acestei expoziții, Lucian Trifu Sabău, proiectul are ca obiect de studiu Corso-ul evreiesc, partea comercială a Centrului Vechi și, mai mult, perioada de glorie a acelui comerț în Satu Mare, o vreme când se putea cumpăra absolut orice și găseai lucruri care nu le mai aflai în altă parte.

În expoziție se regăsesc desfășurări de fronturi și fotografii cu clădiri care în timp și-au pierdut elementele de decorație, de scară care dădeau farmecul centrului.

Proiectul urmează să aibă și o altă fază care o să însemne o deplasare în liceele din Satu Mare.

”Urmează și o altă fază a proiectului, o expoziție itinerantă, ca să cunoască și tinerii sătmăreni despre trecutul orașului, ce a fost și când a fost. Avem fotografii cu tranvaie în Satu Mare, lucruri care sunt destul de speciale și care cândva au funcționat în acest oraș”, a mai spus Lucian Trifu Sabău.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.