Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Expoziția artiștilor plastici sătmăreni ”Salonul de Iarnă”, vernisată la Centrul de Creație (Foto)

expozitie Centrul de Cultura (12)Galeria Centrului de Creație Satu Mare a găzduit astăzi vernisajul expoziției de pictură ”Salonul de Iarnă”, în care sunt expuse lucrările artiștilor plastici renumiți din județul Satu Mare. Peisaje de iarnă, portrete ale sfinţilor sărbătoriţi la sfârşit de an, evenimente legate de sărbătorile de iarnă și tradiții se regăsesc în frumoasele picturi și nu în ultimul rând, sculpturi impresionante.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de către omul de cultură Felician Pop, director al Muzeului Judeţean, și directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, care i-au felicitat pe artiștii sătmăreni pentru ceea ce au pregătit sătmărenilor, acum în pragul sărbătorilor de iarnă. Cât despre expoziție, aceștia au descris-o ca fiind impresionantă și care ar fi meritat să fie vizitată ”măcar de curiozitate” de către profesorii de desen din școlile sătmărene. 

Sunt niște lucrări impresionante. Este păcat că mulți care trăiesc din această artă sunt dezinteresați. Eu dacă aș fi profesor de desen tot aș veni, măcar de curiozitate, să văd ce se lucrează în orașul acesta”, a spus Felician Pop.

Artiștii plastici care au expus sunt: Aurel Ţenţ, Podolyák Vilmoş, Jenica Chereji Chiuzbăian, George Dan, Moldovan Cristina, Keizer Ştefan, Kovács Emil Lajos şi Talpos Elisabet, Kurtinecz Péter şi Kóter Vasile.

Această expoziție va închide seria evenimentelor de acest gen de la Centrul de Creație Satu Mare, în acest an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.