Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Firmele care se implică în viața socială, felicitate de prefectul Eugeniu Avram

grup socialUltima ședință a Comisiei de Dialog Social din acest an, organizată astăzi de Instituţia Prefectului Satu Mare a avut ca subiect principal modul de implicare a firmelor în viața socială a județului. Rând pe rând, reprezentanţii Autonet, Polipol şi Technosam şi-au prezentat proiectele prin care sprijină comunităţile locale, fie că este vorba de sprijin acordat şcolilor, căminelor de bătrâni sau celor cu o situaţie materială precară.

În cadrul întâlnirii, directorul Camerei de Comerţ, Daniela Culic, a subliniat că în judeţ sunt mai multe firme care fac sponsorizări şi se implică activ în viaţa socială dar nu doresc să se ştie public acest lucru.

Totuşi, ea a primit acceptul grupului de firme care prin fundaţia Mia Munteanu susţine casa de copii Diana. Aceste firme au preluat centrul de copii de la Consiliul Judeţean şi din anul 2002 îl finanţează. Centrul a avut 41 de copii, şi după ce mulţi s-au întors în familii sau au fost adoptaţi, au mai rămas 13. Din sponsorizări, fundaţia a acoperit toate costurile, salariile personalului, alimentelele, serviciile medicale, îmbrăcămintea şi restul materialelor, cheltuielile fiind de 12.000 de euro la început dar au scăzut la 7.500 euro/lună. De-a lungul timpului acestui proiect s-au mai alăturat şi alte firme.

Daniela Culic a subliniat că ar fi mai multe firme care ar face sponsorizări dacă legislaţia ar fi puţin mai prietenoasă.

Prefectul a ţinut să-i felicite pe cei care fac astfel de gesturi, dând asigurării că reprezentanţii acestora se bucură de toată consideraţia sa.

 

7 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    FELICITĂRI fundației Mia Muntean care finanțează toate cheltuielile necesare casei Diana! Acum aflăm pentru prima oară despre agest gest mai mult decât nobil !!! Nu știm cine face parte din această fundație dar e clar că sunt deosebit de generoși. Contribuția financiară e importantă și cu toate acestea nu-și fac poze prin ziare dăruind un cozonac!!!!Dumnezeu să le dea sănătate și să le înmulțească darul!

    • ? Răspunde

      Habar n ai sa scrii si sa citesti dapoi sa faci acuzatii si supozitii! Vezi sa nu ti cada dintii castorel!

  2. gheorghe Răspunde

    Domnule prefect, sa o felicitati si pe firma care se ocupa de casa de copii de pe strada rodnei ! Cadouruile de ziua copilului si de mos Nicolae au fost superbe ! Intrebati-l pe Caragiale daca nu credeti ! Asta daca numai daca il cunoasdteti !

  3. castorel Răspunde

    Prefectu! Gunoieru lu govorila VALEA!!!!! TALTASITA la meserie , la vaccinat poricii! Gata cu fata blajina si faptele penale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.