Ultima actualizare: azi, 21:17
Locale

Lansarea volumului de versuri pentru copii “Bucuriile iernii“, la Biblioteca Județeană Satu Mare

bucuriile ierniiBiblioteca Judeţeană, sub auspiciile Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează miercuri, 9 decembrie 2015, de la ora 1100,  la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, lansarea volumului de versuri pentru copii “Bucuriile iernii“. Volumul este semnat de autoarea băimăreancă Adela Dobran și a văzut lumina tiparului la Editura Adenium.

Volumul este cea mai recentă apariție editorială din colecția “Căsuța fermecată“, dedicată celor mici. Autoarea Adela Dobran compune în culori și imagini ce-i atrag pe copii, chiar de la o primă lectură, într-o lume aparte, a fericirii, pe care ei o resimt, mai mult decât oricând, în apropierea Sărbătorilor de iarnă.

Poetă şi psihoterapeut, cu o bogată experienţă, Adela Dobran a creat un volum impresionant, pe înţelesul şi spre delectarea copiilor, care are şi menirea de a-i ajuta pe micuţi să înţeleagă mai bine  realitatea din jurul lor. Cartea “Bucuriile Iernii“ propune o continuitate ludico-logică a povestirilor şi poveţelor legate de toate aspectele iernii, fiind completată vizual de o poveste desenată.

Cunoscutul muzician român Gheorghe Zamfir a declarat într-un interviu: „Citindu-i povestioarele în versuri, am rămas uluit de ușurința cu care Adela Dobran debordează de fericire cu toată ființa ei, ca într-o sonată ce modulează din vibrație în vibrație, până ce te cucerește. Descrierile ei, de o naivitate aparentă, te fac să uiți ce vârstă ai, căci feeria poeziilor sale intră în sufletul oricui, indiferent de vârstă” (sursa: www.adenium.ro).

Volumul a fost lansat de curând la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus“ din  București, dar și în alte orașe din țară, prin intermediul bibliotecilor publice, primind aprecieri pozitive din partea criticilor și a publicului.

La evenimentul de lansare sunt așteptați copiii de toate vârstele, însoțiți de cadre didactice, părinți și bunici.

Adela Dobran este din Baia Mare, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi Facultatea de psihologie “Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca. A mai publicat volumele pentru copii “Tartalap – Zmeul vestit“, “Albinuţa din dulceaţă“ şi “Poveţe cu multe feţe“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.