Ultima actualizare: ieri, 20:05
Locale

Parlamentarii UDMR au depus mai multe amendamente pentru investiţii din Satu Mare

Erdei D. Istvan, Kereskenyi Gabor (2)Deputaţii Kereskenyi Gabor şi Erdei Istvan au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă concluziile UDMR cu privire la legea bugetului de stat pe anul 2016, ei afirmând că au depus și o serie de amendamente cu privire la finanțarea unor investiții în județul Satu Mare, dar nu au adunat voturi suficiente ca să fie adoptate.

Kereskenyi a precizat că printre propunerile UDMR a fost includerea finanțării celui de-al treilea pod peste Someș, de pe str. Ștrandului, cu suma de 93 de milioane de lei, dar nu a trecut. Alte investiții pentru care au cerut finanţare au fost sala polivalentă, cu 8 milioane lei și autostrada Transilvania Borş-Cluj Napoca-Braşov, cu 620 milioane lei, dar nici acestea nu au trecut.

Un alt amendament pe care UDMR încearcă să-l introducă în fiecare an, fără succes, este construirea şoselei rapide Petea – Satu Mare – Baia Mare, pentru care au solicitat 500 de milioane de lei.

Aici este şi studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Au fost demarate procedurile de expropriere şi consider că totuşi ar fi o investiţie foarte importantă pentru judeţul nostru“, a mai afirmat parlamentarul.

În schimb, singurul amendament care a trecut a fost cel privind alocarea sumei de 20 de milioane de lei pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Kereskenyi a recunoscut că aici este meritul şi celorlalţi deputaţi de Satu Mare, Andreea Paul şi Octavian Petric, fiind de fapt o muncă în echipă.

“Nu este o sumă mare, este de 10 ori mai mult decât alocarea pentru acest an. Eu sper că cel puţin această sumă de 20 de milioane va fi cheltuită”, a spus Kereskenyi.

4 comentarii

 1. Syabovcly Răspunde

  hai sa nu mai ducem lumea de nas

  deputatul petric a facut demersuri in scris in acest caz. Hai pa!

 2. Satmarean Răspunde

  Petric este 0 barat, exemplul muteniei. In legatura cu buget au luat cuvantul in parlament deputatii Andreea Paul, Erdei si Kereskenyi! Restul nici nu au fost in sala, s-a vazut la tv 🙁

 3. osz kati Răspunde

  Vin alegerile şi incepem cu al treilea pod.
  Ce a-ţi solicitat în legătură cu hrana copiilor pe perioada de vacanţă de iarnă, apa de băut pentru săraci,preţul apei pentru toţi?

 4. pista Răspunde

  gabor a depus amendament pentru modernizarea pivnitei din dobra!!!………..alcolistu’……!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.