Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

Sistemul cardului de sănătate, cu probleme la Satu Mare. Pacienții, nevoiți să aștepte

carduri-asiguratCardul de sănătate dă bătăi de cap medicilor din Satu Mare, care sunt revoltați că programul poate fi accesat zilnic doar până la ora 10:00 dimineața și apoi doar de la ora 15:00-15:30. De aceeași problemă se lovesc și farmaciștii, care pot elibera o rețetă după câteva minute bune, fapt ce generează cozi la farmacii.

Este incredibil ceea ce se întâmplă. Este o bătaie de joc. Cardul funcționează până la ora 10 și după ora 15:30. În rest, sistemul este blocat sau putem procesa o rețetă pe oră. Pacienții trebuie să stea ore în șir la coadă și să aștepte după sistemul informatic. Am anunțat la Colegiul Medicilor, dar problema încă nu s-a rezolvat”, a declarat un medic sătmărean.

De cealaltă parte, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Georgeta Pop, a declarat că sistemul are sincope de funcționare dar lucrurile stau diferențiat.

În fiecare moment în care se fac upgrade-uri, având în vedere că sunt peste 20.000 de accesări/secundă, mai ales în prima parte a lunii, se întâmplă ca sistemul să aibă erori. În altă ordine de idei, dacă furnizorii de servicii medicale nu lucrează în sistem SIUI și lucrează cu un alt distribuitor de soft, acesta poate da sincope. În cazul în care la un cabinet medical nu se poate accesa sistemul, la alt cabinet sau instituție spitalicească totul decurge normal. Toate aceste sincope sunt transmise zilnic către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care de altfel anunță periodic întreruperea programului pentru up-date sau remedieri”, a declarat Georgeta Pop. 

2 comentarii

  1. o bolnava Răspunde

    De asta ajunge populatia la “automedicatia” pe care o infierat,i fara sa vedeti barna din ochiul vostru??

  2. Raul Răspunde

    Sistemul merge minunat, nu sunt probleme, Romania te iubesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.