Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Trei accidente cu răniţi, în doar câteva ore

accident rutier    La data de 22 decembrie 2015,în jurul orelor 19.00,  poliţiştii Biroului Rutier au intervenit, la un eveniment rutier, produs  pe str. Botizului, din municipiul Satu Mare, soldat cu ranirea gravă a unei persoane.

     În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că Laszlo K.,  de 46 ani, conducea autoturismul marca Ford, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere a accidentat pe Anca V., care era angajată în traversarea străzii  pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

      În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietoanei, care a fost transportată la unitatea medicală, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.            

     Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

        Marţi, la  orele 17.40, pe DN 19, în afara localităţii Livada, judeţul Satu Mare  a avut loc un accident de circulaţie.

      Poliţiştii rutieri din Livada, au intervenit la faţa locului şi au stabilit că, un tânăr în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea autotutilitara marca Citroen, din direcţia Negreşti Oaş, în direcţia Livada, a accidentat uşor  pe Vasile B., de 26 de ani, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

     Şi în acest caz conducătorul auto a fost testat cu aparataul etilotest, rezultatul fiind negativ, au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

      În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

      La data de 23 decembrie 2015, orele 00.10, poliţiştii rutieri negreşteni au intervenit la un eveniment rutier, produs pe raza localităţii Trip, judeţul Satu Mare.

     Din primele cercetări a rezultat faptul că, Ioan B. a condus autoturismul marca Mercedes, intenţionând să efectueze manevra de depăşire a unui alt autoturism, care circula regulamentar, l-a acroşat pe acesta în partea stângă spate, apoi a derapat părăsind partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate pe care l-a rupt, oprindu-se în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare.

     În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a unui pasager, în vârstă de 17 ani, din acest autoturism.

    Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul lui Ioan B., aparatul a indicat o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilualt conducător auto rezultatul fiind negativ. Le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

     Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul  prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge şi vătămare corporală din culpă.

Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.