Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

Andreea Paul: TVA-ul la cărți redus la 5% și TVA-ul standard la 20%

dezbatere Andreea Paul Noul Cod Fiscal (20)De Ziua Culturii Naționale, deputatul PNL Andreea Paul le dă cititorilor sătmăreni o veste bună și anume că TVA-ul la cărți a scăzut de la 9%, la 5 %. Anunțul a fost făcut astăzi de către Andreea Paul la sediul Corpului Experților Contabili și a Contabililor Autorizați (CECCAR) din Satu Mare, unde a avut loc o dezbatere pe tema ”Noul Cod Fiscal și Taxele Locale”.

Măsura scăderii TVA de la 9%, la 5%, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu Noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA standard la 20%, dar și alte măsuri de relaxare fiscală.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, le spun tuturor sătmărenilor că vin cu o veste bună și anume cu o realizare personală. În Noul Cod Fiscal care a intrat în vigoare de la începutul acestui an 2016, TVA-ul aplicat la cărți, la manualele școlare, reviste, la bilete pentru intrarea la evenimentele sportive, culturale sau muzee și așa mai departe, se aplică un nivel al TVA-ului redus la 5 puncte procentuale. Propunerea Guvernului în anul trecut era legată de un TVA de 9 procente, dar am reușit printr-un amendament pe care l-am depus în Comisia de Buget Finanțe, alături de încă trei colegi parlamentari, să impunem un TVA de 5%. Asta este vestea bună în care Cultura Economică se împletește cu Industriile Culturale și Creative”, a declarat Andreea Paul.

La dezbatere au fost invitați membrii CECCAR și contabilii din Satu Mare, ocazie cu care Andreea Paul le-a transmis modificările pe care le aduce Noul Cod Fiscal, printre altele fiind vorba de reducerea TVA-ului standard la 20%.

De la începutul acestui an vom avea și un nivel al TVA-ului standard de 20%, dar începând cu anul viitor cota standard se reduce la 19 procente. Acest din urmă aspect, este tot rezultatul unui amendament pe care personal l-am introdus la Codul Fiscal și am ținut foarte tare să revenim la un nivel al impozitului indirect pe consum, sub nivelul de 20%”, a spus Andreea Paul.

Deputata PNL a venit foarte pregătită la dezbatere, astfel că, a făcut front comun cu contabilii sătmăreni de a modifica unele prevederi în actualul Cod Fiscal.

Astăzi voi cere de aici, împreună cu contabili sătmăreni, Guvernului României, să vină cu modificări esențiale la Codul Fiscal. Cererea noastră este introducerea opțională a plății contribuțiilor de asigurări pentru sănătate, în cazul persoanelor care nu obțin venituri. În Codul Fiscal actual aplicabil, de la începutul acestui an, orice persoană care nu obține venituri are obligația de a plăti contribuțiile pentru sănătate. Eu cer alături de contabilii din Satu Mare, Guvernului României, să revizuiască această prevedere și să vină cu o măsură opțională din acest punct de vedere”, a transmis deputatul.

Totodată, Andreea Paul, a mai menționat că a depus săptămâna aceasta o interpelare parlamentară, pentru reviziunea ”măsurilor mult prea birocratice și excesive” ale ANAF, în ceea ce privește depunerea formularului 088, legat de firmele care trec de plafonul celor neplătitoare de TVA, și pentru care așteaptă încă un răspuns.

 

 

 

5 comentarii

 1. doman PNL Răspunde

  …..

 2. adi Răspunde

  Pe cine dracu mai prosteste aceasta ciocanitoare ,a facut politica doar pentru firmele sotului ei si comisioane aberante ,, Dute draga si nu mai veni pe la Satu Mare ca ne faci de rusine

 3. Adevarul Răspunde

  Niciun comision aberant, nicio acuzatie la adresa sotului ei nu exista. Doar cei care l-au vazut pe ‘iohannis ca a vandut copii in strainatate’ la antene, au vazut si minciunile pe care le propovaduiti aici fara noima, cu mintea spalata de voiculescu care e la inchisoare pt furt.

 4. gig Răspunde

  proasta familiei lauda de sine nu miroase a bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.