Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Boby Varga – artistul plecat să picteze în stele

bobyVineri 29 ianuarie de la ora 14:00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Cenaclul Alfazet, organizează vernisajul “In Memoriam- Boby Varga”.

Tânărul Varga Viorel Boby, provine dintr-o relație întâmplătoare a mamei, nefiind recunoscut de tată.

Din cauza faptului că familia prezenta multiple carențe educaționale, materiale, morale și  sanitare  copilul la vârstă de doi ani a fost instituționalizat la Leagănul de copii Satu Mare, la 06.07.1998, dată de la care nu a fost vizitat niciodată de către un aparținător .

Băiatul s-a acomodat foarte repede în cadrul serviciului social rezidențial ”Rouă” Hurezu Mare, nu a creat probleme deosebite, a respectat regulamentul centrului,al școlii și al internatului și totodată a făcut progrese la învățătură dându-i-se șansa să-și finalizeze studiile liceale la Liceul de Artă ,,Aurel Pop,, Satu Mare.

Însă cu toate acestea, tânărul artist nu a promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, iar în sesiunea de toamnă nu a dorit să se înscrie, considerând că nu este suficient de bine pregătit pentru a promova examenele de bacalaureat, la nivel declarativ ajungându-se la concluzia că o să susțină aceste examene în sesiunea de vară  2015-2016. 

Varga Maria, mama lui Boby, a dat naștere la 16 copii, dintre care 14 au beneficiat de o măsură de protecție atât în județul Satu Mare cât și în județul Timiș.

De la data intrării în sistemul rezidențial, Boby nu a fost vizitat de către mamă sau de către rude, însă în ultima perioadă tânărul a păstrat o legătură cu familia biologică, deplasându-se chiar și în localitatea Traian, jud. Timiș la domiciliul uneia dintre surori.

În urmă evaluării cazului  său, s-a dispus admiterea lui în cadrul Centrul social cu destinație multifuncționala pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție, urmând să fie sprijinit cu privire la încadrarea în câmpul muncii.

Numai că Boby a decis să plece în străinătate (Anglia) pentru a-și asigura un venit financiar mai consistent față de cel stabilit în țară. Din nefericire, pentru el, visul său nu s-a transformat realitate deoarece, din motive doar știute de el, viață lui s-a sfârșit prematur.

Aceasta este povestea unui tânăr cu un destin nedrept care a pierdut bătălia cu propriul destin.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

3 comentarii

  1. Cocolino Răspunde

    Sinteti pe bune? Acest document a fost trimis de catre consililul judetean?
    Acesta este o invitatie la un vernisaj al unui artist post mortem?
    Cred ca va trebuie un psihiatru cu contract acolo!!!
    Documentul/comunicatul pe care l-am citit seamana izbitor cu o informare din vreme securistilor ..informatii fara valoare si fara legatura cu evenimentul la care doriti sa venim. De ce nu ne spunti cite picturi a facut, cine la invatat, ce fel de stil avea, unde ii putem vedea operele..etc.

  2. Rusu Alina Ramona Răspunde

    FELIcitari pentru organizarea vernisajului!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.