Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Comunicare deficitară între CAS și Finanțe. Contribuabilul e pus pe drumuri

Eugeniu AvramPrefectul dr. Eugeniu Avram a convocat astăzi la cabinetul său, o şedinţă de analiză a schimbului de informaţii între Casa de Asigurări de Sănătate şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) privind contribuabilii, ca urmare a informării prezentate în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural de către medicul şef al Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate Satu Mare (CAS), Raveca Gliga. La această întrunire au participat din partea CAS, preşedinte – director general, Georgeta Pop şi director economic, Daniela Olariu, iar din partea AJFP Satu Mare , adjunctul şefului administraţiei, Darius Filip şi Angela Marinescu, şef serviciu, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Principala problemă care rezultă în urma prezentării situaţiei actuale a solicitanţilor de servicii medicale constă în obţinerea cu greutate a dovezii calităţii de asigurat, urmare a funcţionării deficitare a transmiterii informaţiilor fiscale dinspre ANAF, instituţia care colectează contribuţiile la fondul de sănătate, către CAS, instituţia care decontează serviciile medicale prestate contribuabilului. Între cele două instituţii există un protocol de colaborare, dar cu toate acestea, transmiterea informaţiilor nu se efectuează în timp real, astfel încât cetăţenii sunt nevoiţi să apeleze de mai multe ori la instituţiile statului, pentru a face dovada calităţii de asigurat.

Prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram a recomandat reprezentanţilor celor două instituţii perfectarea unei proceduri de lucru prin care schimbul de informaţii să fie eficient, iar cetăţenii să nu fie obligaţi să facă drumuri suplimentare inutile. În acelaşi timp a transmis miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor Publice o solicitare de identificare a unor soluţii astfel încât protocolul de colaborare între ANAF şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să devină un instrument util la nivel local, asigurând schimbul operativ de date şi informaţii fiscale, în beneficiul cetăţenilor.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.