Ultima actualizare: azi, 18:42
Locale

Jucătorii Olimpiei s-au reunit. Tiberiu Csik pregătește atacarea primelor șase locuri

conferinta Olimpia (2)Astăzi a avut loc reuniunea lotului de jucători a clubului Olimpia Satu Mare, în vederea reluării pregătirilor pentru returul campionatului din acest sezon competițional. La întâlnirea de la ora 10.00, de la stadion, au fost prezenți majoritatea jucătorilor de anul trecut, minus atacantul Alexandru Boștină care a renunțat la cariera în fotbal, dar și noutățile Mihai Onicaș și Sebastian Ianc. Cei doi jucători care au fost transferați în această iarnă la Olimpia, iar cel de-al treilea transfer Vasile Buhăescu, urmează să ajungă mâine la Satu Mare.

La conferința de presă au fost prezenți cei doi jucători noi, Sebastian Ianc și Mihai Onicaș, antrenorul Tiberiu Csik și președintele clubului, Dan Băbuț. Onicaș s-a declarant entuziasmat de revenirea la echipa sătmăreană, după experiența pe care a avut-o la Speranța Nisiporeni, în campionatul din Moldova. Acesta a declarant că experiența în țara vecină a fost bună la început, dar au apărut unele probleme pe parcurs, iar motivele care l-au făcut se reîntoarcă au fost dorul de casă și unele probleme personale pe care vrea să le rezolve.

Sper să ne vedem bucuroși după fiecare meci, sâmbătă, și să vorbim numai de bine. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de la Olimpia pentru că m-au înțeles în vară, atunci când mi-am dorit să plec, pentru că la momentul respectiv consideram că este un pas înainte și o oportunitate foarte bună pentru mine. Din păcate, lucrurile nu au stat așa. La început totul a fost ok, dar lucrurile s-au deteriorat pe parcurs. Aveam o clauză în contract, prin care dacă vroiam să mă întorc în țară, o puteam face doar la Olimpia Satu Mare. Mă bucur foarte mult că mi s-a oferit șansa să revin aici. Acum urmează să-mi fac o altă listă de priorități și să merg mai departe. Sper să joc bine și să răsplătesc încrederea care mi-a fost acordată”, a declarat Mihai Onicaș.

Mijlocașul Sebastian Ianc a declarat că a venit la Satu Mare pentru că ”am simțit că sunt dorit și sper că am găsit un loc, unde prin evoluțiile mele, să îmi ating obiectivele și să răsplătesc încrederea oamenilor. Ne așteaptă o pregătire grea, dar suntem conștienți că doar așa, cu muncă multă, vom avea câștig de cauză. Sperăm să ne realizăm obiectivul și să intrăm în play off”.

Antrenorul Tiberiu Csik și-a prezentat obiectivele pe termen scurt și lung.

Vreau să facem o pregătire bună și să prindem primele șase locuri. Toți sunt jucători pe care i-am dorit și de care avem nevoie. Vor mai pleca 2-3 jucători”, a declarat Csik.

Numele jucătorilor care vor pleca nu au fost făcute publice, dar președintele Băbuț a declarat că pentru echilibrul bugetului, este obligat să renunțe la jucătorii care nu fac parte din planurile primei echipe.

Trebuie să echilibrăm bugetul în așa fel încât să ne permitem să dăm salariile. Nu mai vreau să pățim ca alte echipe și să ne trezim pe parcursul campionatului că nu mai avem din ce să dăm salarii. Vom încerca să facem un buget cât mai echilibrat”, a declarant președintele Băbuț.

Totodată, conducerea clubului a anunțat că se vor face eforturi pentru a rezolva una din cele mai mari probleme din ultimele sezoane: lipsa terenurilor de antrenamente din oraș. Băbuț a mai afirmat că în acest moment se lucrează și la partea de terenuri și se pare că jucătorii Olimpiei, de la mic la mare vor putea beneficia de stadioanele Mobila, Unio și Someșul, cel din urmă fiind destinat exclusiv Centrului de Copii și Juniori de la Olimpia.

În ceea ce privește programul meciurilor amicale și al cantonamentului, antrenorul Tiberiu Csik a dezvăluit că în aceste zile jucătorii vor efectua vizitele medicale, iar primul meci amical va avea loc în 22 ianuarie.

12-14 ianuarie: vizite medicale și câte un antrenament pe zi

15-30 ianuarie: antrenamente zilnice (de luni până sâmbătă)

1-6 februarie: cantonament la 1 Mai – Oradea

8-26 februiarie: antrenamente zilnice

Olimpia va disputa câteva amicale în următoarea perioadă, după următorul program:

22 ianuarie: Olimpia – Balmazujvaros

3 februarie: Olimpia – Cigand

6 februarie: Olimpia – Diosgyor

10 februarie: Olimpia – Luceafărul Oradea

13 februarie: Olimpia – Kisvarda

De asemenea, cu o săptămână înainte de startul campionatului sătmărenii vor mai avea un cantonament la baza de pregătire a echipei Videoton, printr-un parteneriat cu gruparea din Ungaria. S-a ales această destinație deoarece în această locație vor beneficia de condiții extraordinare de pregătire, urmând ca Olimpia să achite doar cazarea și masa.

conferinta Olimpia (1)

2 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    In mod normal ar trebui folosita denumirea completa a echipei ”FC Olimpia 2010”, pentru a nu o confunda cu echipa fanion a orasului ”Olimpia 1921” (momentan in afara activitatii sportive). Una e echipa autentica, alta o clona jegoasa infiintata doar pentru protipendada de partid.

  2. ovi Răspunde

    Se destrama echipa la baia mare… din lotul lor ar trebui sa ciupim si noi ceva… ar veni unii ca e aproape de casa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.