Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, are mari planuri în anul 2016. Vrea să facă toate demersurile pentru a dota spitalul cu o bucătărie la standarde europene și cu o linie modernă de servire a hranei pacienţilor. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.
”Pentru 2016, una dintre problemele majore ale spitalului nostru este calitatea mâncării pe care o servim pacienților, încercăm și vom reuși să rezolvăm această problemă în sensul că renovăm bucătăria. O vom dota cu o linie tehnologică nouă, după modelul spitalului din Zalău. Estimăm începutul lunii iulie, să începem să facem noi mâncare pentru bolnavi. În momentul acesta în organigrama spitalului nostru nu există parte de bucătărie, vom face demersuri către minister să ne aprobe. De asemenea, vom angaja persoane specializate, bucătari și ajutori de bucătari. Intenția noastră este să renunțăm la externalizare pentru că este și costisitoare și nu este mâncarea de bună calitate”, a declarat Marcela Papici.
Mai mult, managerul spitalului susține că pacienții nu vor mai primi mâncare în caserole de unică folosință ci va fi servită în tăvi cu recipiente pentru mâncare care vor fi acoperite cu capace termoizolante și transportate cu cărucioare speciale. Estimările cu tot cu renovarea bucătăriei și pregătirea depozitului ajung la 300.000 de euro.
Tot în anul 2016, Marcela Papici a mai anunțat că se vor renova cele patru secții de la etajul I a Spitalului Nou, respectiv, Chirurgia, Chirurgia Plastică, ORL-ul și Ginecologia Obstetrica iar de la parterul spitalului, secția Urologiei. De asemenea, se va renova secției de Neurologie și ORL a Spitalului Vechi.
Un alt proiect amintit, este cel al Consiliului Județean Satu Mare, în valoare de 10.000.000 de euro, care va presupune renovări ale blocului operator, construirea unui buncăr pentru Radioterapie, a Centrului de Ergoterapie și de Sterilizare ce va deservi întreg spitalul și nu în ultimul rând, dotarea mai multor secții cu aparatură ultra performantă.
Este culmea nesimțirii! Nu de mult s-au pozat cu caserolele pe holul spitalului și ne-au spus (mințit) că nu mai este eficientă bucătăria spitalului. Așa oameni așa decizii.
d-na Papici, pentru caserole de ce daţi mai mulţi bani de cât pe mâncare, afacerea cu casorele a cui este.
Da ! A mai căzut un comision ,dar se preconizează altul baban in viitor.Acesta este modul in care aceasta educatoare ratata înțelege managementul.Din 300.000 de Coco 30% șpagă chiar nu e o suma de neglijat,unde mai pui șpagă de angajare personal .100.000 de Coco face si tanti papiciula din vrăjeala asta.Ce câștiga spitalul si pacienții? Mizerabilele găleți umblătoare cu polonicul atârnat vor pluti in putoarea deja existența adăugând si propriile miasmele râncede.
Asta-i marele pas inainte a lui Stef? Sau acum urmeaza cei doi inapoi?
https://portalsm.ro/2014/01/pacientii-din-spitalul-judetean-primesc-mancare-caserole-de-unica-folosinta/
Papicioaie…esti la fel de penibila pe cat de jenanta,
Bravo d-na manager….ati pus punctul pe I ….. Satu Mare a ajuns sub conducerea USL-PSD-PLR-ALDE-ista sa ia modele de la Zalau….pana nu demult un mic targ de provincie raportat la orasul nostru. Cu comparatia asta, ati spus tot ce trebuia sa spuneti despre conducerea CJ/Primariei. Felicitari pentru sinceritate….inca odata se adevereste vorba aceea ca, gura bate dosul,
Nu conteaza ca vine vara si o sa fie din nou sauna. Rezista pacienti
Secția de neurologie arată de ani de zile mai rău decât un grajd de animale !!! Le doresc tuturor celor care nu au finanțat modernizarea spitalului să ajungă să fie internați în acele condiții mizerabile !
Atunci cand angajezi o firma sa iti aduca ceva, te interesezi ce poate sa faca pentru banii pe care ti-i ia. Cine a angajat firma s-a interesat despre calitatea marfii cumparate sau nu? Mi se pare ca cineva este vinovat. Daca era sa se faca o bucatarie a spitalului, trebuia facuta de mai mult timp, nu sa se risipeasca bani pretiosi pe caserole de aruncat si pe mancare necorespunzatoare. Repet: cine a gresit, sa raspunda si sa plateasca! O supa nu trebuie sa o mananci toata ca sa stii daca e buna sau nu. Tot asa,un bucatar nu trebuie sa gateasca luni in sir ca sa stii ca este priceput sau nu. Oricum, afacerea nu mi se pare corecta. Nici cea care vine.
Pai cum, acum nu mai este bna mancarea? Stef o lauda de mama focului, si mancarea si caserolele. Acum vine cucoana asta si zice ca ce a facut Stef pentru locuitori nu e bine? Interesant…suna a miscarea lui Coica,
Daca o sectie arata asa de rau cum spune un pacient, trebuie sa se formeze o comisie sa constate acest lucru? Nu ar trebui sa se remedieze totul in favoarea bolnavilor? Banii nu trebuie sa ajunga sa ajute pacientii?
Aceasta femeie nu se stie- in anii 2000 PSD dadea bucataria la un privat…comision?…cat?…. ceilalti 15 manageri mentin serviciul… contar comision….dupa ce au fost instalati primul lucru…schimbam firms.. modslitstes de hrsnire…ulterior COMISIONUL si gata schimbarea, nu se mai face.. eventul caserola.. acceptata si de STEF seful madamei. Acum nu a luat comisionul si schimba modalitatea de hranire….pana ia COMISIONUL!!!!!!!!!!!!, daca vrea sa treaca la hrana in regim propriu numai dotarea bucatarieie costa peste 200.000euro… de unde bani?… ia comisionul si gata!
PIPICI….MITICI.. PACALICI.. hai madam la Gara!
Pentru cei neavizati nu va dati cu parerea atata timp cat nu va pricepeti ce mancare super perfomanta poti face din 7 lei cu TVA inclus daca poate cineva mai bine nu are decat sa vina sa continue ce a facut aceasta firma de 11 ani totul a fost ok acuma nu mai este bine nu spune dn-a manager ca plateste lunar pe caserole de cea mai proasta calitate in jur de 45000 lei . Pacat ca cei care erau competenti au plecat vezi realizarile d-nului Marc Adrian .
Aceasta managera este varza habar u are de management nici nu e de condamnat la ce studii de gradinita are se mai bate si cu caramida in piept RUSINE .
desteapta asta pe unde merge, distruge tot. Caminul de batrani, csm, acum spital. va inchipuiti cum ar arata o bucatarie de 300 de mii de euro? In asta poti include si o cladire dracului daca nu bagi degetele in borcan. Are consiliul judetean bucatarii gramada, pe la dgaspc, palat jud, toate merg minunat. Poate ne spune madama asta si daca a calculat cheltuielile de productie sau doar ce vede-n oala? daca mancarea e proasta sa ceara si sa creeze conditii ca aceasta sa fie mai buna. halal liberal: nu externalizam pentru ca statul e mai bun decat privatul. mars la gara japita ordinara.
Csehi cu pilele din Bucuresti a construit o aripa noua.
A mai furat UDMR pe langa , sigur.ASa fac toti.
USL au fost 4 ani la guvernare si doar a bucatarie proprie vor.
Alesii nostrii au pus un tinichigiu la varful spitalului.
in firmele private se incearca externalizarea serviciilor. de ce draq sa faci bucatarie, cand se poate face usor licitatii.
se mananca rau la firmele mari din judet?
dar acolo nu se dau comisioane, nu se fura ca in codru.
daca se face bucatarie la spital sa vezi cum pleaca angajatii cu plasutele si pacientii tot p..a o sa manance. tara de c…t
de intarzierile la plata nu vorbesti ratata pamantului? cum vrei calitate la pret mic si termen de plata mare? e cineva obligat sa-ti tina tie spitalul in spate? la dgaspc se fura in bucatarii in draci si cu complicitatea sefilor. cu 300.000 de euro faci sala de nunti, atunci cand ai deja cladirea. hoata ordinara si nesimtita. bine zice “ala”, la Drexi cum se poate ieftin si bun? Cu management adevarat, nu cu papitoi ……
Spitalul se ocupa de servicii medicale.Toate serviciile conexe(hrana,curatenie,spalatorie,etc) e mai ieftin sa fie externalizate daca nu cer sefii comisioane indecente.
Asta nu i patroana de firma de turism care isi hranea familia de la gradinita unde lucrase inainte?! Manca si pleca si cu caserole!