Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Nereguli grave la UNICARM. Sute de kg de alimente stricate

UnicarmSute de kilograme de mărfuri expirate ori alterate au fost confiscate de la un supermarket UNICARM din Vatra Dornei, angajaţii de aici încercând să ascundă depozitul de inspectorii DSVSA. Potrivit publicaţiei monitorulsv.ro, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au intrat pe fir marţi, după ce un bărbat din municipiul Vatra Dornei a reclamat faptul că a cumpărat peşte oceanic din supermarket, iar acesta este stricat. Conform procedurilor, produsul a fost supus imediat analizelor, confirmându-se faptul că peştele era alterat.

A doua zi, miercuri, o echipă de control, condusă de doctorul Petrea Dulgheru, şeful instituţiei, s-a deplasat la faţa locului, unde nu a mai fost găsit nici un gram de peşte oceanic.

Controlul complex declanşat la faţa locului avea însă să scoată la iveală o serie întreagă de nereguli.

Inspectorii au arătat că în magazin se vindea carne proaspătă la vrac, dusă de la Satu Mare, deşi societatea nu este autorizată pentru comercializarea unui astfel de produs. Marfa de acest gen poate fi vândută doar dacă unitatea are o carmangerie ori o măcelărie proprie şi în nici un caz nu poate fi adusă din alte judeţe.

„Nu aveau un spaţiu adecvat unde să spele şi să dezinfecteze vitrinele frigorifice în care se depozitează carnea, care astfel era contaminată încă de la început”, a continuat să prezinte şirul neregulilor şeful DSVSA Suceava.

Dulgheru a explicat că inspectorilor nu li s-a permis accesul într-o sală a unităţii, sub pretextul că nu se găseşte cheia de la intrare. Bănuind că acolo ar putea fi descoperite nereguli, inspectorii au plecat de la faţa locului, revenind însă după cinci minute.

„Când ne-am întors, la cinci minute, lucrau de zor în sala cu produse expirate şi degradate, unde nu ne lăsaseră să intrăm la început”, a arătat Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control din cadrul DSVSA Suceava.

Din această sală inspectorii au ridicat produse lactate, produse de panificaţie, prăjituri, carne, în total peste 400 de kilograme, toată marfa fiind expirată.

Dulgheru a arătat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta nici o dovadă că aceasta urma să fie distrusă prin incinerare, ceea ce contravine legii şi ridică suspiciuni cu privire la ce urma să se întâmple cu aceasta.

Toată cantitatea a fost pusă sub sechestru, urmând a fi incinerată conform legii. Pentru neregulile găsite SC UNICARM SRL Vatra Dornei a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei, cu obligativitatea de remediere a deficienţelor constatate, în termen de 72 de ore.

În caz contrar, a avertizat Petrea Dulgheru, activitatea magazinului va fi sistată.

sursa: monitorulsv.ro

9 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  5000 amenda pentru oşanul care ne otraveste in mod constant.?asta se intampla in toate magazinele din tara.ar trebui inchis tot.si el pentru măcel.

 2. Eu Răspunde

  5000 lei amendă ptr 400 kg produse expirate??? Hmmmmm….

 3. Adam Nagy Răspunde

  Ce nu este expirat la unicarm ??
  Duma anumite surse la firma Unicarm din Vetis cele mai multe zone in interiorul firmei nu sunt curate, nu este igiena in schimb mucegaiul apare peste tot.
  Degeaba stirile si ziarele ca totul se rezolva foarte usor si cu bani, iar noi adica cei care mai cumpara manaca in continuare rahaturile expirate umplute cu chimicale.
  Pacat pt cei care sau obosit sa punca chestia asta in ziar, deorace totul este si va fi aranjat cu bani. TOTI SUNTETI CORUPTI.

 4. miticuta Răspunde

  Ce este asa greu? Nu mai consumati produse de unicarm si o sa dea faliment.Este adevarat ca amenda este “zero” pt ei dar boicotati vor pierde clientii si implicit veniturile pe care le realizeaza de voi depinde insa stim romanul va cumpara in continuare ca asa este el gisca.

 5. Berintan Vasile Răspunde

  trebuie intrebati pe cei de la unicarm cate kg, de carne merga la protan pt,distrugere 0,tot returul merge in procesul de productie, la mici,carne tocata,,,,,,

 6. Robert Răspunde

  Corect. Nu mai luati. Nici eu nu mai cumpar de ani de zile

 7. Andreea Lorena Răspunde

  Oameni buni,va obliga cineva sa cumparati de la ei?Este o piata libera si foarte diversificata!Nereguli exista peste tot daca e sa o luam asa, sunt sigura de asta si nu e cazul sa deveneti ipocriti.Dupa ce va bateti pentru salam dat gratis la deschiderile de magazine ,acum boicotati impotriva aceluiasi om?!Sa fim seriosi ,reveniti cu picioarele pe pamant si varsati-va fustrarile altundeva.O zi buna,tuturor!

 8. Jon Răspunde

  Domnule Berintan Vasile , dupa ce va-ti castigat painea dupa unicarm cativa ani buni de zile acum aruncati cu noroi in firma , dar au fost multe astfel de persoane care apoi sau intors si au lins pt a fi primiti inapoi , destul de rusinos ceea ce faceti acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.