Ultima actualizare: azi, 22:49
DRM
Locale

Noi reguli la autorizarea firmelor din Satu Mare

sedinta Consiliul Local (6)Consilierii locali ai municipiului Satu Mare au votat în şedinţa de astăzi noul regulament pentru autorizarea agenţilor economici.

Primarul Dorel Coica a declarat că noul regulament este pentru siguranţa populaţiei, şi anume prevede că înainte de a cere autorizaţia de funcţionare de la Primărie, firmele să aibă autorizaţiile din partea celorlalte instituţii, inclusiv de la pompieri.

Pe lângă documentele de înfiinţare, cele ale administratorului, dosarul de la Primărie va trebui să conţină copii ale autorizaţiilor, avizelor sau altor documente de autorizare, respectiv a negaţiei eliberate de Autoritatea de Sănătate Publică Satu Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare.

De asemenea, se mai prevăd amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Noul regulament poate fi consultat aici.

sedinta Consiliul Local (20)

8 comentarii

 1. Mitica Răspunde

  S-a speriat olteanul ! Stai linistit miticule ca nu de aici ti se va trage…

 2. carmen Răspunde

  Pe site-ul Primariei nu apare nicaieri Directia Arhitectului Sef, ba mai mult..Basa Alexandra nu mai e arhitect sef.Daca s-a schimbat organigrama de ce nu se actualizeaza site-ul?

 3. stramb Răspunde

  In acest fel se poate ajunge la o blocare a institutiilor din domeniu.Nu mai vorbesc de blocarea beneficiarilor negatiilor sau autorizatiilor.Cunosc un municipiu resedinta de judet unde acum cateva saptamani erau 9000 de cereri blocate din aceste motive.Exista servicii de consultanta pe domenii care pot emite un punct de vedere autorizat cu conditia ca firmele sa fie recunoscute-acreditate de institutiile abilitate si de catre primarie.Apoi se constata ca firma intra sub incidenta nevoii de autorizare.Ce face proprietarul unei firme care deja functioneaza de cativa in prezenta unei legislatii valabile si atunci si acum?Inchide,se suspenda,merge mai departe etc?O autorizatie de siguranta la incendiu se poate elibera in cel mai bun caz in cateva luni-si asta nu din vina pompierilor!

  • mario Răspunde

   ATENTIE MARE!!! Se va crea o nebunie totala, un mare blocaj!!!!
   Acuma nimeni nu vrea sa si asume raspunderea. Le este frica la toți. Daca o scoala sau o grădiniță nu are, de exemplu, autorizație de la pompieri. Ce va face primaria? Se pot intampla nenorociri si acolo. De ce doar de mediu privat va legati? Oricum va fi o nebunie totala. Vor sta oamenii la coadă la instituții sa si obtina hârtiile. Nu sunt putine firme. Atentie mare!!!

 4. pigmeu de sm Răspunde

  Coica-Tic tac ,tic tac.

 5. Adi Răspunde

  Olteanul a luat-o razna de tot ii fuge pamantul de sub piciore! Parnaie Dorele! mai ai putin si tu si fufele tale…

 6. nicolae Răspunde

  Disprețul față de cetățeni se vede foarte bine și atunci când se dau autorizațiile de funcționare pentru baruri, cluburi, restaurante. Chiar dacă sînt chiar lîngă locuințe și deranjează oamenii până noaptea tîrziu, barurile tot primesc autorizații de funcționare! Dacă legea ordinii publice spune că liniștea trebuie respectată de la ora 22, atunci o autoriație de funționare dată unui bar de primărie , de ce nu respectă această oră? Primăria e mai presus de lege????

 7. mario Răspunde

  Am fost si eu ca tot satmareanul la primărie sa mi obțin autorizarea firmei. Am primit o listă cu instituțiile de unde trebuie sa obtin avize. Am fost la DSP si ITM si mi au spus ca ei nu eliberează asa ceva. Am pierdut o jumatate de zi. De ce m a trimis primaria aici??? Nu stiu. Am fost la pompieri si am stat la rand vreo 20 de minute. Erau înaintea mea vreo 15-16 persoane. Cand a venit rândul meu am constatat ca erau doar doi băieți care se ocupau cu avize si autorizații. Am crezut ca pe oras sunt ei. Pe naiba!!!! Pe tot judetul!!! Mi au spus ca in judetul nostru sunt doar doua doamne experte care sunt abilitate sa faca hartiile astea. Le am sunat si m au programat peste trei luni.Ce fac? Nu pot sa mai functionez??? O nebunie totala!!!! Am mai fost si la celelalte doua institutii si am intrebat de hartii si ei au zis ca nu stiu nimic. Doamne doamne Dumnezeule în ce oras trăim!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Programul de întreruperi în furnizarea energiei electrice în perioada 11 – 15 ianuarie 2016

Luni - 11.01.2016 intre orele : 8.00-18.00 : Ardud, Amati, Gherta Mare-partial; Intre orele : 08,00-08,30 si 14,00-14,30: Berveni-partial. Marţi...

Închide