Ultima actualizare: azi, 17:10
Locale

O vacanță la Roma, mai ieftină decât un bilet de tren Satu Mare-Bucureşti

60411451O mini vacanţă de trei zile la Roma, cu bilet de avion inclus, este la preţ mai mic decât biletul de tren de la Bucureşti la Satu Mare şi retur și mai ieftină decât o vacanță la Poiana Braşov sau o călătorie cu avionul până la Amsterdam. Acestea sunt ofertele din această lună ale agenţiilor de turism şi ale companiilor aviatice.

De exemplu, un sejur de 3 nopţi la Roma, cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele şi bilet avion cu plecare din Bucureşti, costă 155 de euro/persoană la TUI TravelCenter/Eurolines. Aceeaşi agenţie vinde un pachet city break la Istanbul cu 159 euro/persoana/sejur, dar la un hotel de 4 stele. Iar pentru un sfârşit de săptămână la Barcelona, într-un hotel de 3 stele situat la numai de 50 m de celebrul bulevard Las Ramblas, cei dornici să călătorească scot din buzunar 249 de euro/persoană, fiind inclus şi biletul de avion.

Dacă vreţi să exploraţi „Gradina Carpaţilor”, două nopţi la un hotel de 3 stele din Braşov sau Cluj-Napoca costă 55 de euro/persoană. Sibiul pare un oraş mai accesibil, pentru 2 nopţi de cazare turiştii trebuind să achite 39 de euro la un hotel de 3 stele şi 45 de euro la unul de 4 stele.

”Le recomand turiştilor români să meargă în city break în oraşele din România, pentru că sunt foarte multe de vizitat, de văzut şi făcut şi în ţara noastră. Nu fără motiv, oraşe precum precum Sibiul, Clujul şi Braşovul sunt foarte apreciate de turiştii străini, aşa că sfatul meu este acela ca românii să încerce să redescopere România şi nu vor fi dezamăgiţi. Cât priveşte destinaţiile externe de city break, vedetele primăverii sunt Londra, Roma şi Barcelona. Pot să spun că aceste trei oraşe sunt un „must see” al începutului de an”, spune Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines. În ceea ce priveşte preţurile vacanţelor în Turcia, acesta este de părere că embargoul impus de Rusia nu va determina o scădere a tarifelor de cazare în această ţară.

”Preţurile pentru vacanţele în Turcia nu vor scădea în acest an, chiar dacă turiştii ruşi renunţă la vacanţele all iclusive. Ponderea turiştilor ruşi în total număr de turişti din Turcia este de doar 13%, procent uşor de acoperit dacă avem în vedere contextul internaţional şi tendinţele pieţei. În primul rând, Tunisia şi Sharm el-Sheih sunt puternic afectate din cauza atentatelor teroriste, iar turiştii lor se vor reorienta către Turcia. În plus, Turcia beneficiază de o creştere anuală de 4-5 % a numărului de turişti germani şi nordici. Aşadar, nu ne aşteptăm să scadă preţurile pentu vacanţele în Turcia în acest an”, susţine Marinof.

La Tarom Tours 2 nopţi petrecute la Viena, la un hotel de 3 stele, transport cu avionul costă 164 de euro-persoana, iar un pachet city break la Moscova, tot la un hotel de 3 stele, proneşte de la 183 de euro/persoană. Iar pentru o scurtă vacanţă de 4 zile în capitala Suediei, Stockholm, preţul este de 359 de euro/persoană, la un hotel de 4 stele, trasport cu avionul.

Prețuri speciale pentru 100 de destinații

Compania aviatică Air France KLM lansează cea mai importantă campanie promoțională din an, reducând prețul biletelor de avion cu până la 40%. Vor beneficia de preţuri speciale peste 100 de destinații din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar și din zona Caraibelor și a Oceanului Indian.

În premieră pentru România, campania s-a conturat ținând cont de opțiunile de călătorie ale românilor, astfel că în lista destinațiilor cu prețurile cele mai mici, se află principalele puncte de călătorie ale pasagerilor români, Asia și America de Nord. Astfel, pe continentul nord – american prețurile încep de la 540 euro pentru un bilet dus-întors la Miami, 569 euro pentru un bilet dus-întors la Toronto și 584 euro pentru un bilet dus-întors la New York, Boston și Montreal. Pentru cei care își doreau să ajungă în Brazilia, preţul biletelor începe de la 599 euro de persoana, dus-întors, incluzând o reducere de 35 – 40% față de prețul normal. Iar pasionații de călătorii, care doresc să viziteze Asia își pot achiziționa bilete cu până la 50% discount, cu prețuri începând de la 499 euro pentru Mumbai, Delhi, Beijing și de la 519 euro pentru Hong Kong și Shanghai. Iar biletele spre Singapore costă de la 559 euro de persoana, dus-întors.

Campania are anumite condiţii în ceea ce priveşte achiziţionarea biletului şi data efectuării călătoriei. Turiștii vor putea să își rezerve destinația dorită până pe 26 Ianuarie 2016, iar călătoria va trebui efectuată până pe 26 Iunie 2016 (data întoarcerii în țară).

De asemenea, biletul de avion București – Amsterdam are un preţ promoţional de 139 de euro, de la 159 de euro, dus-întors. Această promoţie este valabilă pentru biletele achiziționate cu minim 14 zile înainte de călătorie, iar călătoriile trebuie să fie de minim 3 zile sau cu o sâmbătă inclusă.

”În prezent avem o campanie în desfăşurare. În fiecare zi oferim o reducere de 15% la biletele spre una dintre destinaţiile Blue Air. Mai mult, avem preţuri foarte bune pe ruta internă Bucureşti-Iaşi şi destul de multe bilete puse la bătaie cu preţul de aproximativ 89 lei/segment de călătorie”, a declarat Florentina Tatu, PR&Advertising Director al companiei low cost Blue Air.

Sursa: www.romanialibera.ro

Un comentariu

  1. dd Răspunde

    Corectati titlul, nu satu -mare -Bucureti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Concert simfonic cu tineri muzicieni la Filarmonica Dinu Lipatti

Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” din Satu Mare va găzdui joi, 14 ianuarie, de la ora 18:30, un concert simfonic...

Închide